рф вивела в Чорне море цілу армаду десантно-ракетних кораблів – ОК «Південь»

10:32, 17.05.2022
рф вивела в Чорне море цілу армаду десантно-ракетних кораблів – ОК «Південь»

Рашисти безпрецендентно заповнили своїми військовими кораблями акваторію Чорного моря.

Чисельність корабельного угруповання, виведеного в Чорне море, Росія значно збільшила. Наразі загрожують ракетними ударами, висадкою десанту і тримають блокаду судноплавства 4 ракетних та 7 десантних кораблів ворога.

 

Як інформує УМ, про це 17 травня повідомив у Фейсбуці речник оперативного командування «Південь» Владислав Назаров.

 

«Корабельне угруповання ворога з 4 ракетних кораблів та 7 десантних продовжує тримати блокаду судноплавства, загрожувати ракетним ударом щонайменше 30 крилатих ракет, зберігаючи імовірність висадки десанту… Водночас Сили оборони півдня України продовжують виконання завдань за призначенням», - зазначив Назаров.

 

За його словами, підрозділи ЗСУ завдають ворогу ударів на півдні України. Зокрема, вогнем реактивної артилерії знищено склад пально-мастильних матеріалів, «вгамовано» 29 рашистів, знищено зенітно-ракетний комплекс «Стріла-10», танк Т-72 та іншу броньовану техніку.

 

У зоні уваги ОК «Південь» також ведення підйомно-рятувальних робіт на місці знищення російського десантного катера поблизу острова Зміїний.

 

Зі свого боку, речник Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук констатував у Телеграмі, що вночі в Одесі лунали сигнали повітряної тривоги, але не було ворожих ракетних обстрілів.

 

Сили оборони продовжують, акцентував речник ОВА, також контрдиверсійну роботу. Зокрема, затримали кількох осіб, які можуть бути причетні до співпраці з ворогом: «проводять відповідні оперативно-слідчі дії щодо їх причетності до диверсійно-розвідувальних груп противника».

 

Сили оборони продовжують, акцентував Братчук, також контрдиверсійну роботу. Зокрема, затримали кількох осіб, які можуть бути причетні до співпраці з ворогом: «проводять відповідні оперативно-слідчі дії щодо їх причетності до диверсійно-розвідувальних груп противника».

 

 

Постійно у зоні уваги Сил оборони перебуває й ділянка державного кордону з територією невизнаного Придністров’я, де відстежується «імітація певних дій з боку російських окупантів, але наші сили оборони тримають руку на пульсі й готові відповісти на будь-які, навіть збройні провокації».

 

Як повідомляла УМ, вперше в історії Росія вивела з окупованого Севастополя всі діючі підводні човни Чорноморського флоту на бойові завдання в морі.