Глава Пентагону закликав Кремль припинити вогонь в Україні

20:03, 13.05.2022
Глава Пентагону закликав Кремль припинити вогонь в Україні

Ллойд Остін та Сергій Шойгу провели телефонну розмову, в ході якої глава Пентагону закликав Росію припинити війну з Україною

Міністр оборони США Ллойд Остін уперше від початку повномасштабного вторгнення Росії на територію України провів розмову зі своїм російським колегою сергієм шойгу. Глава Пентагону наголосив на негайному припиненні бойових дій в Україні.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба Пентагону. 
 
«13 травня міністр оборони Ллойд Остін вперше з 18 лютого провів розмову з міністром оборони росії сергієм шойгу. Міністр оборони Остін закликав до негайного припинення вогню в Україні», - зазначається в повідомленні Пентагону.
 
Крім того, в Міноборони США підкреслили важливість збереження можливостей для зв’язку між відомствами.
 
Як відомо, у п’ятницю Ллойд Остін провів телефонну розмову з українським колегою Олексієм Резніковим. Сторони, зокрема, обговорили подальшу військову допомогу Україні. При цьому в Пентагоні наголошують, що контакт з українським військовим керівництвом підтримується практично на щоденній основі. 
 
Раніше Пентагон назвав кількість російських генералів, яких ліквідували ЗСУ. Також Пентагон порахував, скільки гіперзвукових ракет випущено по Україні.
 
Як повідомляла УМ, під час зустрічі 40 країн-союзниць на німецькій військово-повітряній базі Рамштайн обговорювалося питання посилення оборони України проти Москви. Зокрема, глава  Пентагону Ллойд Остін  пообіцяв  «перевернути небо і землю», щоб допомогти Україні захищатися від неспровокованого вторгнення Росії.