Начальник ГУР Буданов пояснив важливість острова Зміїний

13:45, 13.05.2022
Начальник ГУР Буданов пояснив важливість острова Зміїний

Острів Зміїний до тимчасвої окупації. (Фото ДПСУ)

Для України, власне, як і для російських загарбників, острів  Зміїний у Чорному морі має стратегічне значення, оскільки дозволяє контролювати надводну та певною мірою повітряну обстановку на півдні України. 
 
Очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов запевнив, що Україна боротиметься за острів Зміїний стільки, скільки буде потрібно.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє  пресслужба ГУР.
 
Буданов запевнив, що острів також важливий з точки зору можливості висадки Росією тактичного морського десанту, при чому теоретично це єдиний регіон, через який вони можуть спробувати його висадити на територію «Придністровʼя».
 
«Той, хто контролює острів, може будь-якої миті заблокувати рух цивільних суден в усіх напрямках на південь України… Острів Зміїний – це територія України, і ми її будемо деокуповувати й боротися за неї стільки, скільки нам буде потрібно»,— заявив генерал-майор Кирило Буданов 
 
І додає: «Це стратегічно важлива точка, щоб відкрити торгові морські шляхи, завозити нам зброю та виключити будь-які можливі воєнні дії Росії на території „ПМР", з якої вони можуть атакувати західну частину України».
 
Як повідомляла УМ, ЗСУ застосували ударні безпілотники «Байрактар» і знищили два ворожі російські катери типу Раптор біля українського острова Зміїний у Чорному морі.