Російські агресори знову вгатили по Кременчуку

19:20, 12.05.2022
Російські агресори знову вгатили по Кременчуку

Ворог завдав чергових авіаударів по Кременчуцькому НПЗ

Жителі Полтавської області здригнулися від потужних вибухів близько 17:20. Згодом стало відомо, що окупанти знову випустили з літака близько 12 ракет по Кременчуку, внаслідок чого було пошкоджено кілька об'єктів  інфраструктури, зокрема поцілили й у нафтопереробний завод
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив глава Полтавської ОВА Дмитро Лунін у Телеграмі. 
 
«Від 8 до 12 російських ракет вдарили по Кременчуку – по НПЗ та інших обʼєктах інфраструктури. Подробиці – пізніше. Загроза ударів лишається. Не залишаємо укриття»,- зазначив Лунін 
 
Інформація щодо постраждалих уточнюється. 
 
Як з’ясувалося, зокрема по Кременчуцькому НПЗ ворог завдав чотирьох ракетних ударів. Також звуки вибухів чутно було в Полтавському районі.
 
Загарбники не вперше атакують Кременчуцький НПЗ і навколишні склади пально-мастильних матеріалів.
 
Лунін 2 квітня повідомляв, що інфраструктура підприємства знищена. Завод не працює.
 
Кременчуцький НПЗ (ПАТ "Укртатнафта") – найбільший в Україні нафтопереробний завод проєктною потужністю 18,6 млн тонн. У компанії 43,05% акцій належать державі в особі НАК "Нафтогаз України", решта поділена між Ігорем Коломойським та Олександром Ярославським.
 
Як повідомляла УМ, рашисти уже обстрілювали Кременчук на Великдень. Тоді ракетних ударів зазнали  ТЕЦ та нафтопереробний завод НПЗ. Одна людина загинула, сімох поранено.  
 
Читайте також: днями російські окупаційні війська атакували Полтавську область та пошкодили інфраструктурний об'єкт у місті Карлівка.