Росія звинуватила Pfizer і Moderna у створенні біологічної зброї в Україні

18:09, 11.05.2022
Росія звинуватила  Pfizer і Moderna  у створенні біологічної зброї в Україні

Рашисти звинувачують виробників вакцин у співпраці з Украною

Начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту Збройних сил Росії Ігор Кирилов заявив, що американські виробники вакцини від коронавірусу Pfizer та Moderna були залучені до військово-біологічної діяльності США в Україні.
 
Як інформує Україна молода, про це передає ТАСС.
 
«Україна стає полігоном західних країн для створення компонентів біологічної зброї та тестування нових зразків фармпрепаратів»,— заявив Кирилов.
 
Він наголосив, що ідеологами військово-біологічної діяльності США в Україні є лідери Демократичної партії.
 
«До цієї схеми залучені великі фармацевтичні компанії, у тому числі Pfizer, Moderna, Merck, а також афілійована з американським військовим відомством компанія Gilead»,— зазначив Кирилов.
 
Російський чиновник також заявив, що до військово-біологічної діяльності залучені українські держструктури, основними завданнями яких є "приховування діяльності, проведення польових та клінічних випробувань та надання необхідного біоматеріалу".
 
В МО РФ вважають, що США розширили дослідницький потенціал не тільки в галузі створення біологічної зброї, але й отримання відомостей про антибіотикорезистентність та наявність у населення конкретних регіонів антитіл до тих чи інших захворювань.
 
Кирилов зазначив, що Німеччина та Польща також реалізують в Україні свої військово-біологічні проєкти.
 
Як відомо, Міністерство оборони Великобританії у Twitter повідомило, що помітило зростання звинувачень росії про те, що Україна нібито працює над біологічною або ядерною зброєю. 
 
«Ці наративи є давніми, але наразі ймовірно розширюються як частина подальшого виправдання вторгнення Росії в Україну»,– йдеться у дописі.
 
Інформація про нібито біолабораторії США в пострадянських країнах активно використовується російською пропагандою. Про це періодично згадують й "висловлюють занепокоєння", хоча роблять це без підтверджень. 
 
Зокрема, тиждень тому міністр МЗС Росії Сергій Лавров у коментарі російським ЗМІ заявив, що "Пентагон занепокоєний ситуацією в Україні, бо побудував там дві біологічні лабораторії й виробляв патогени".
 
Офіційна представниця Білого дому Джен Псакі заявила, що Росія може застосувати хімічну чи біологічну зброю в Україні, або здійснити подібну провокацію. Російську пропаганду щодо хіматак підтримує Китай.
 
У відповідь на такі звинувачення президент Володимир Зеленський заявив, що звинувачення з боку РФ у тому, що Україна начебто розробляє біологічну зброю або готує хімічну атаку можуть свідчити про подальші плани російського командування.
 
Як повідомляла УМ, у Маріуполі російські фашисти готуються застосувати хімічну атаку проти українських захисників на території «Азовсталі».