На «Азовсталі» ворог збирається застосувати хімічну зброю

20:09, 09.05.2022
На «Азовсталі» ворог збирається застосувати хімічну зброю

Ворог збирається застосувати проти захисників Маріуполя хімічну атаку

У Маріуполі російські фашисти готуються 11 травня застосувати хімічну атаку проти українських захисників на території «Азовсталі».
Місцевих мешканців закликають із завтрашнього дня не виходити на вулицю.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив депутат міської ради Маріуполя Олександр Лашин у Facebook.
 
«Щойно мені стало відомо – вийшли люди з Маріуполя на контакт – що 11 числа готують велику хімічну атаку на «Азовсталь».
 
У Маріуполі попереджають місцевих мешканців, аби із завтрашнього дня вони не виходили на вулиці: наших хлопців, наших героїв хочуть викурити з «Азовсталі» – у них нічого не виходить, і вони ось хочуть застосувати такі «геноцидні» речі, як хімічна зброя, дуже потужна».
 
Лашин закликав міжнародну спільноту, Організацію Об’єднаних Націй і Міжнародний комітет Червоного Хреста не допустити використання хімічної зброї російськими військовими на території Маріуполя.
 
За його словами, в місті перебуває велика кількість цивільного населення, яке також постраждає від хімічної зброї.
 
Лашин не пояснив, від кого конкретно він отримав цю інформацію. Імовірно, депутат сконтактував із кимось, хто перебуває в Маріуполі, і отримав інструкцію не виходити з дому від колаборантської адміністрації в місті.
 
Як відомо, після того, як колона ООН виїхала за межі Донецької області, окупанти почали штурм «Азовсталі».
 
До слова, президент Володимир Зеленський заявив, що, за висновками керівництва Збройних Сил України, на сьогодні не існує воєнного шляху для деблокади частково окупованого Маріуполя – українські захисники тримають там оборону на території комбінату «Азовсталь».
 
Як повідомляла УМ, російські загарбники, яким не вдалося зломити дух оборонців Маріуполя і повністю окупувати місто, підло застосували проти них хімічну зброю. Невідому отруту ворог скинув з безпілотника над «Азовсталлю», де героїчно утримують позиції захисники України.
 
Читайте також: украінський поет і боєць «Азову» Сергій Скальд загинув у бою з російськими  окупантами, боронячи «Азовсталь» у Маріуполі. Захиснику України було 43 роки, він був родом з міста Чернівці.