Вагони трупів: рф не забирає тіла своїх мародерів з України

15:20, 10.05.2022
Вагони трупів: рф не забирає тіла своїх мародерів з України

Тіла загиблих в Україні росіян вивозять сотнями у рефрижераторах (Скріншот відео)

Катарський телеканал "Аль-Джазіра" у сюжеті про війну Росії проти України, показав вагон-рефрижератор, набитий тілами загиблих російських військових, а також чимало вкрадених ними дороговартісних речей.
 
Як нформує Україна молода, про це повідомляє «Медуза», «Аль-Джазіра».
 
На відео видно мішки з тілами у формі, схожій на форму російської армії, етикетку бронежилета, виробленого в Росії, шеврони, що свідчать про належність загиблих військових до конкретних військових частин або елітних десантних військ. 
 
Також серед особистих речей загиблих окупантів під час огляду виявили багато золотих виробів, вкрадених в українців. 
 
 
Телеканал зазначає, що вагон із тілами загиблих російських військових знімали у Київській області. Тіла цих солдатів Росія забирати відмовилася. 
 
Полковник ЗСУ Володимир Лямзін повідомив журналістам, що кожен убитий окупант – це доказ воєнних злочинів Росії в Україні.
 
 
Стало відомо, що у визволених селах Харківщини виявляють десятки тіл російських загарбників, покинутих на полі бою, у будинках.
 
Про це повідомляє начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у на Телеграм-канал ОВА.
 
«Ми фіксуємо їхні тіла на вулицях, в будинках, у якихось навіть не могилах, а звалищах просто. При відступі вони не забирають тіла своїх солдатів. Це ще раз свідчить про їхню мораль, принципи та правила ведення військових дій. Мабуть, для них, щоб не показувати правду, так простіше», - сказав Синєгубов.
 
За його даними, йдеться про десятки тіл загарбників.
Очільник Харківщини нагадав, що існують чіткі алгоритми, передбачені міжнародними конвенціями та правилами, щодо передачі тіл загиблих військових противнику.
 
«Україна не порушує ці вимоги, і якщо з боку рф будуть такі запити, на рівні відповідних міністерств та Офісу Президента буде вжито необхідних заходів», - заявив глава ОВА.
 
 
 
 
За даними Центру протидії дезінформації при РНБО, військове керівництво росії фіксує більшість своїх загиблих солдатів як зниклих безвісти, їхні родини не отримають компенсацій. Наприкінці квітня путін підписав указ про виплату 3 млн рублів родичам поранених російських військових і 5 млн рублів - родичам загиблих. 
 
Як відомо, Збройні сили України з початку війни ліквідувала близько 26 тисяч російських військових.
 
Як повідомляла УМ, тіла загиблих росіян вивозять потягами, а поранених —до психлікарні.