Тіла загиблих росіян вивозять потягами, а поранених — у психлікарню

20:12, 06.05.2022
Тіла загиблих росіян вивозять потягами, а поранених — у психлікарню

Своїх загиблих солдат росіяни ховають у братських могилах

У психіатричній лікарні ростовської області перебуває 800 поранених та 200 тіл загиблих рашистів.
 
Як інформує Україна  обода, про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ в оперативній інформації.
 
«Противник продовжує нести суттєві втрати у особовому складі та техніці. За наявною інформацією, у психіатричній лікарні населеного пункту Малотокмацький Ростовської області, що частково передана в користування збройним силам російської федерації, перебуває до 800 поранених та до 200 тіл загиблих військовослужбовців противника», — йдеться у повідомленні. 
 
З Харківської області загиблих російських солдатів вивозять потягами у спеціально обладнаних вагонах. Рашисти під час відступу вирішили не забирати тіла загиблих товаришів по службі. 
 
За даними АрміяInform, військовим РФ наказали ховати солдатів у братських могилах або знищувати останки будь-яким придатним для цього способом.
 
Про місця поховання окупантів спочатку доповіли начальнику відділу цивільно-військового співробітництва Збройних сил України у Харкові Вадиму Лясковському. Він зібрав команду, яка організувала ексгумацію та вивіз тіл.
 
Лясковський повідомив, що інформацію про місця масових поховань отримують не лише від українських захисників, але також від мешканців, які перебували в окупованих населених пунктах та від полонених солдатів РФ. Перш ніж викопати тіло загиблого, місцевість оглядають сапери. Перед завантаженням у поїзд особистість кожного вбитого окупанта намагаються встановити представники СБУ. Тільки за минулу добу було знайдено та занурено у вагони тіла 40 загиблих росіян.
 
Як повідомляє УМ, у британській розвідці заявили, що РФ задіяла в Україні понад 120 батальйонних тактичних груп, що складає 65% її наземних збройних сил.