Під Рубіжним ЗСУ знищили 5 танків і два десятки піхоти ворога

18:12, 09.05.2022
Під Рубіжним ЗСУ знищили 5 танків і два десятки піхоти ворога

Українські військові перетворили на металобрухт п’ять ворожих танків

Українські військові, які захищають Рубіжне, що на Луганщині, гідно тримають оборону та продовжують давати відсіч окупантам. За минулу добу, 8 травня, наші військові знищили щонайменше 5 танків та кілька десятків бійців росармії.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив очільник Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі телемарафону.
 
За його словами, росіяни практично не зупиняються та постійно атакують позиції українських військових. Однак наші воїни не дають ворогу можливості просунутися ні на крок. 
 
«У Рубіжному саме наші гвардійці. Я сьогодні спілкувався. Попри те, що там атаки не зупиняються, вчорашній день був дуже результативним для нас і не дуже хороший для росіян. Тому що мінус п’ять танків у них, пару десятків «двохсотих», багато поранених. Тобто, там міцно тримають оборону. Усе, про що вони звітували раніше, ті окупанти, що вони там захопили все місто, – це брехня», – розповів очільник області.
 
Наші війська зачищають територію Білогорівки, куди через понтонну переправу річкою перейшли окупанти.
 
Щойно приберуть всіх «зайвих» - рятувальники зможуть почати розбирати завалі в школі та сусідньому селі Шипілове, де 11 мешканців заблоковані у підвалі приватного будинку, маємо надію, що вони дочекаються. 
 
Він зазначив, що під повним контролем ЗСУ перебуває село Воєводівка. Туди кілька разів заходили російські загарбники, але українські військові їх звідти вибивали.
 
«Зараз наші Збройні сили вже зайшли туди і так само тривають оборону», – зазначив Гайдай.
 
Сергій Гайдай додав, що Сєвєродонецьк теж повністю контролюється ЗСУ. Попори те, що окупанти продовжують обстрілювати місто, жодного бійця ворожої армії в місті немає.
 
Нагадаємо, під час ударів по тимчасово захопленому острову Зміїний воїни ЗСУ знищили щонайменше 5 десантних катерів, гелікоптер Мі-8 та 4 зенітно-ракетні комплекси. Загальна вартість розгромленої техніки перевищує 74 мільйони доларів.
 
Як повідомляла УМ, запеклі бої йдуть в Рубіжному та Попасній Луганської області. Ворогу не вдається захопити міста..