На Луганщині точаться запеклі бої за Рубіжне та Попасну

09:59, 26.04.2022
На Луганщині точаться запеклі бої за Рубіжне та Попасну

На Луганщиті тривають запеклі бої. (Фото: Фейсбук Сергій Гайдай)

Позиційні бої йдуть в Рубіжному та Попасній Луганської області. Ворогу не вдається захопити міста.

 

Як інформує УМ, про це 26 квітня повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Фейсбуці.

 

“Без зупину тривають позиційні бої у Рубіжному та Попасній. Ворогу не вдається захопити міста. Наші захисники відбивають чисельні атаки. Лінія оборони стабільна. орки несуть значні втрати”, - написав Гайдай.

 

За його словами, житлові масиви перебувають під постійним ворожим вогнем.

 

На сході України за минулу добу відбито шість атак росіян, знищено чотири танки, п’ять артилерійських систем, 13 одиниць броньованої техніки, 15 одиниць автомобільної техніки, два паливозаправника та одну зенітну установку.

 

Гайдай заявив, що росіяни притримуються своєї нищівної тактики - рівняють із землею населені пункти області. За минулу добу мирне населення потерпало від російських обстрілів 17 разів. “Рясним вогнем поливали” майже повністю зруйновану Попасну, Лисичанськ та містечка Гірської громади.

 

Очільник Луганської ОВА повідомив, що з важкого озброєння війська рф вели вогонь по будинках у Лисичанську, Попасній та Гірському. Обстріли тривають, інформація про можливі жертви уточнюється.

 

В Україні триває 61-а доба нового етапу восьмирічної російсько-української війни – повномасштабне вторгнення. Війська російської федерації обстрілюють та знищують ключові об'єкти критичної та цивільної інфраструктури, жорстоко вбивають мирних жителів та мародерять.

 

Як повідомляла УМ, по Запоріжжі у вівторок, 26 квітня, зранку з повітря було здійснено ворожі удари.