У Варшаві облили червоною фарбою російського посла Андрєєва

14:47, 09.05.2022
У Варшаві облили червоною фарбою російського посла Андрєєва

Посла росіі в Польщі облили червоною фарбою, нагадуючи про кров невинних українців, які загинули від рук рашистів (polsatnews.pl)

9 травня у Варшаві посла росіі сергєя андрєєва, під час покладання квітів на цвинтарі радянських воїнів облили червоною фарбою.
 
Як інформує Україна молода, про це у понеділок, 9 травня, інформує Polsat.
 
Посол Росії у Варшаві Сергєй Андрєєв прибув до кладовища радянських воїнів, щоб покласти вінок. Однак його оточили українські активісти, виникла сутичка, у результаті якої посла облили червоною фарбою під вигуки “Фашисти!”.
 
Багато людей прийшли з прапорами України, інші були вдягнені в білі простирадла, вимазані кров’ю, вигукуючи антивоєнні гасла.
 
Після інциденту посол РФ сказав: “Я пишаюся своїм президентом. Ці території не належать Україні”, – заявив Андрєєв, маючи на увазі самопроголошені республіки ОРДЛО.
 
Раніше польські ЗМІ повідомлили, що невідомі залишили жовтою-синьою фарбою напис “Убити Путіна” на одному з постаментів барельєфу радянських воїнів. Спеціальні служби вивели напис до того, перш ніж туди прибув посол Росії. Напис був нанесений незважаючи на те, що поліція патрулювала територію цвинтаря.
 
Напередодні посольство РФ у Польщі заявило, що “змушене обмежити” формат заходів 9 травня після “валу закликів в інтернеті до протестних акцій аж до фізичного насильства”.
 
Як повідомляла УМ, Польща поряд з іншими країнами на прохання Києва готова стати гарантом безпеки України. Однак Варшава водночас не підтримає жодної мирної угоди, яка означатиме втрату Україною своєї території.