Глави МЗС країн Балтії у Києві радяться про майбутнє членство України в ЄС

14:50, 06.05.2022
Глави МЗС країн Балтії у Києві радяться про майбутнє членство України в ЄС

Високопосадовці з Латвії, Литви та Естонії прибули в Україну

Міністри закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс, Латвії Едгарс Рінкевичс та Естонії Ева-Марія Лійметс прибули з робочим візитом до Києва.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомив у Twitter очільник МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс.
 
Із українською  стороною обговорюється питання надання статусу кандидата на вступ до ЄС.
 
«Відвідуємо Київ з латвійським і естонським колегами. Цього разу ми також говоримо про відновлення, реставрацію та статус кандидата в ЄС для України. Квітучий Київ нагадує про те, що країна готова до світлого майбутнього», - зазначив він.
 
Він також опублікував спільне фото з міністрами закордонних справ Латвії та Естонії – Едаргсом Рінкевичсом і Евою-Марією Леймітс.
 
Напередодні президент Зеленський заявив, що Україні має бути негайно наданий статус кандидата в члени ЄС.
 
Голова держави зазначив, що ця війна Росії проти України планувалася як підготовка до завдання удару по об'єднаній Європі. «Отже посилення уніфікації було б потужною відповіддю на все це», - сказав президент України.
 
Нещодавно глава МЗС України Дмитро Кулеба обговорив з Боррелем європейські перспективи України.
 
Як повідомляла УМ, Президент України Володимир Зеленський вважає, що країни Балтії та Польща є справжніми друзями України й завжди перші у підтримці нашої держави.
 
Читайте також: Латвія, Литва та Естонія нададуть Україні протиповітряні ракетні комплекси Stinger та протитанкові ракетні комплекси Javelin. Таке рішення країни Балтії прийняли у відповідь на агресивні дії Росії.