Лукашенко відчуває: спецоперація рф в Україні затягнулася

18:17, 05.05.2022
Лукашенко відчуває: спецоперація рф в Україні затягнулася

Білоруський диктатор сказав, що робить нібито усе можливе, щоб не було війни в Україні (Фото з відкритих джерел)

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко зазначив, що відчуває, мовляв, війна Росії проти України пішла не за планом і надто затягнулася.
 
Як інформує Україна молода, про це він повідомив  в інтерв'ю Associated Press.
 
Білоруський диктатор підкреслив, що нібито не настільки занурений у цю "проблему", щоб оцінити її перебіг. 
 
«Я не думав, що така "операція" затягнеться таким чином. Але я не настільки занурений у цю проблему, щоб сказати за планом у них йде, у росіян, як вони кажуть, чи як я це відчуваю. Я ще раз наголошую, я це відчуваю так, що ця "операція" затягнулася»,- заявив Лукашенко.
 
Попри те, що з території Білорусі по Україні регулярно запускають ракети і з її території в перші дні війни йшла техніка окупантів, Лукашенко заявив, що його країна "робить усе, щоб війни між Україною та Росією не було".
 
"Ми категорично не приймаємо жодної війни. Ми робили й робимо зараз все для того, щоб цієї війни не було", – наголосив Лукашенко. 
 
Лукашенко він виступив проти застосування ядерної зброї. За його словами— це недопустимо.
 
«Вважаю, що застосування ядерної зброї недопустимо ще й  тому, що це поряд з нами. Це недопустимо загалом, оскільки нашу земну кулю може зірвати з орбіти і ми полетимо невідомо куди»,— зазначив Лукашенко.
 
Президент РФ Володимир Путін оголосив про вторгнення російських військ в Україну 24 лютого, того самого дня збройні сили РФ атакували Україну з півдня, півночі (зокрема з території Білорусі) і сходу.
Західні країни називають Білорусь співучасницею РФ в агресії проти України та вводять санкції не лише проти Росії, а й проти Білорусі.
 
Як повідомляла УМ, геноцид в Україні путін  та лукашенко вважають шляхетною допомогою, і цілі неодмінно будуть доведені до кінця. Більше того, кривавий президент рф щиро переконаний, що допомагає народу України та рятує жителів рф від «українських нацистів», тому бомбардування Маріуполя, Харкова, окупація Херсона, Мелітополя, міст у Запорізькій області та розстріл мирних українців у Бучі – це «правильне рішення».