Фінляндія надасть Україні матеріальну та військову допомогу

17:02, 05.05.2022
Фінляндія надасть Україні  матеріальну та військову допомогу

Фінляндія підтримує Україну у боротьбі з російським агресором (Фото з відкритих джерел)

Хельсінкі, окрім виділених 70 мільйонів євро, відправить нашій країні додаткову техніку для оборони від російських терористів.
 
Як інформує Україна молода, про це інформує інформаційна агенція Інтерфакс-Україна, з посиланням на прем'єр-міністрерку Фінляндії Санну Марін.


 
Сьогодні, 5 травня, на Міжнародній донорській конференції високого рівня для України у Варшаві прем'єр-міністрерка Фінляндії повідомила про допомогу Україні.


 
«Ми ухвалили рішення про виділення €700 млн, щоб допомогти українським біженцям у Фінляндії. На додачу до цього ми наразі готуємо додатковий внесок, щоб покрити поточні потреби та допомогти з реконструкцією. Внесок, який потребує схвалення парламенту, становитиме близько €70 млн. Ми також ухвалили сьогодні рішення відправити додаткову військову техніку Україні»,- заявила Санна Марін.
 
Це підтверджують і на сайті уряду.

 
«Фінляндія багато в чому підтримувала Україну, в тому числі й оборонною технікою. Україна дуже потребує додаткової допомоги. Для забезпечення того, щоб допомога досягла свого місця призначення, більш детальна інформація про зміст, спосіб доставки чи графік допомоги не надається»,—- йдеться в повідомленні.
 
19 квітня президент Фінляндії Саулі Нііністьо ухвалив рішення про направлення до України додаткової військової допомоги. Міністерство оборони не розкриває подробиць про зміст допомоги, доставку та терміни, щоб забезпечити прибуття вантажу.
 
Як повідомляла УМ, заступник секретаря Радбезу РФ Дмитро Медведєв агресивно відреагував на наміри вступу до НАТО Фінляндії та Швеції, пригрозивши їм  наслідками.