Медведєв погрожує Швеції і Фінляндії через плани вступу до НАТО

12:17, 14.04.2022
Медведєв погрожує Швеції і Фінляндії через плани вступу до НАТО

Росія являє загрозу для усього світу, погрожуючи ядерною зброєю ще двом країнам

Заступник секретаря Радбезу РФ Дмитро Медведєв агресивно відреагував на наміри вступу до НАТО Фінляндії та Швеції, пригрозивши їм  наслідками.


Як інформує Україна молода, про це експрезидент рф написав у своєму Telegram-каналі. 


«У разі вступу до НАТО цих північноєвропейських двох держав — Швеції та Фінляндії, у Росії побільшає офіційно зареєстрованих противників»,—каже Медведєв.


Він зазначив,  що сама по собі кількість членів НАТО для Росії не грає ролі, однак нагадав, що після вступу Фінляндії кордон Росії з Альянсом збільшиться більш, ніж удвічі.


«Звісно, цей кордон доведеться зміцнювати. Серйозно посилити угруповання сухопутних сил та ППО, розгорнути суттєві військово-морські сили в акваторії Фінської затоки», – заявив заступник секретаря Ради безпеки Росії.


Крім того, Медведєв натякнув на можливість розміщення в районі Балтійського моря ядерної зброї. 


«Про жоден без'ядерний статус Балтики вже не буде мови – баланс має бути відновлений», – запевнив колишній президент Росії, за правління якого війська РФ напали на Грузію.


Сама Росія, за словами Дмитра Медведєва, до сьогодні не збиралася збільшувати військове угруповання в районі Балтійського моря та кордону з Фінляндією.


Також заступник секретаря Радбезу РФ відхрестився від звинувачення у тому, що Росія сама підштовхнула Фінляндію та Швецію до вступу в НАТО – мовляв, «спроби затягнути їх до Альянсу були і раніше».


Дмитро Медведєв пообіцяв двом північноєвропейським країнам «підвищення цін та податків, посилення напруженості вздовж кордонів, «Іскандери», гіперзвук та кораблі з ядерною зброєю буквально на відстані витягнутої руки від власного будинку», якщо ті таки наважаться вступити до Альянсу.


Як повідомляла УМ, як маленька країна  Фінляндія із населенням 3,5 млн осіб дала відсіч великому загарбнику з населенням 170 млн осіб.