Російські загарбники прорвалися на «Азовсталь»

15:09, 04.05.2022
Російські загарбники прорвалися на «Азовсталь»

Рашисти прорвалися на «Азовсталь», зв’язок із українськими захисниками зник

У заблокованому Маріуполі російські терористи  другий день поспіль штурмують  "Азовсталь", у підземеллях якого залишаються українські захисники та цивільні люди, яких ще не евакуювали. 
 
Сьогодні українські військові, які перебувають на території маріупольського заводу, не вийшли на зв'язок з міським головою Маріуполя. Вчора вони ще спілкувалися. 
 
Як інформує Україна молода, про міський голова Вадим Бойченко в спільному телемарафоні.
 
«На жаль, сьогодні з хлопцями пропав зв'язок. Нема зв'язку, щоб розуміти, що відбувається. Вчора був зв'язок, а сьогодні немає»,– сказав Бойченко, відповідаючи на запитання, яка зараз ситуація в районі "Азовсталі".
 
Попри усі домовленості про режим припинення вогню, з ночі 3 травня російські війська почали сильний штурм "Азовсталі". Окупанти обстрілювали завод з усіх видів зброї й навіть скидали надпотужні бомби.
 
Українські захисники закликали до припинення вогню, адже на території "Азовсталі" досі лишилися мирні люди. Зокрема через авіабомбардування заводу 2 травня загинули 2 цивільні жінки, які збиралися евакуюватися.
 
У середу росіяни прорвалися на завод, який доти бомбардували й обстрілювали. Наразі у підземеллях «Азовсталі» точаться важкі бої. Зв'язку з українськими бійцями немає. 
 
Як повідомляла УМ, у Маріуполі російські окупанти скидали багатотонні бомби на військовий шпиталь, розташований на території меткомбінату  «Азовсталь. Серед поранених військовослужбовців є загиблі, поранені, контужені.