Рашисти розбомбили військовий шпиталь у Маріуполі: є загиблі, поранені, контужені

16:29, 28.04.2022
Рашисти розбомбили військовий шпиталь у Маріуполі: є загиблі, поранені, контужені

Росіяни нанесли авіаудари по військовому польовому шпиталі та території «Азовсталі»

У Маріуполі російські окупанти всю ніч скидали багатотонні бомби на військовий шпиталь, розташований на території меткомбінату  «Азовсталь. Серед поранених військовослужбовців є загиблі. 
 
Як інформує Україна молода, про це у Телеграмі повідомили бійці полку «Азов».
 
«Цілу ніч на військовий польовий шпиталь, що знаходиться на території заводу «Азовсталь» в Маріуполі і де перебувають поранені захисники, росіяни масово скидали багатотонні авіабомби, що здатні пробити будь-які бетонні захисні споруди. Потім, вже завдавши руйнувань, продовжували нещадно обстрілювати руїни з корабельної артилерії», — ідеться у повідомленні. 
 
Через ворожу атаку частина приміщення завалилася - зокрема операційна, що унеможливлює тепер допомагати нашим воїнам навіть у тих умовах, що були раніше.
 
Зазначається, що серед уже поранених військовослужбовців є загиблі, наново поранені і контужені.
 
Бійці «Азова» наголосили, що Женевська конвенція гарантує захист стаціонарних та пересувних медичних установ, на них не мають здійснюватися напади.
 
«Захистом мають користуватися поранені та хворі, незалежно від того, чи вони є цивільними, чи військовими особами (комбатантами). Пораненим мають надавати необхідну допомогу без будь-якої дискримінації», - заявили в полку.
 
Бійці закликали міжнародні організації із захисту прав людини відреагувати на те, що «росія продовжує намагатися знищити навіть тих захисників Маріуполя, що вже не можуть тримати в руках зброю».
 
 
 
 
У повідомленні «азовці» опублікували відео, яке було знято одразу після обстрілу. На кадрах видно, як відкопують завалених загиблих військових, що перебували в шпиталі з важкими пораненнями, та надають першу домедичну допомогу постраждалим.
 
Як відомо, на території меткомбінату «Азовсталь» у Маріуполі перебувають близько 1000 цивільних та українські військові, серед яких близько 500 поранених. Українська влада вимагає від росіян забезпечити терміновий гуманітарний коридор із металургійного комбінату.
 
Як повідомляла УМ, за минулу ніч російські окупанти нанесли по Маріуполю близько 50 авіаударів та скинули велику кількість фосфорних бомб.. Полк «Азов» закликав владу вжити рішучих заходів для деблокади міста чи евакуації мешканців та захисників.