У Туреччині все ще сподіваються на зустріч Зеленський-путін найближчим часом

11:43, 27.04.2022
У Туреччині все ще сподіваються на зустріч Зеленський-путін найближчим часом

Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар анонсував бажання Анкари.

 Турецька сторона сподівається навтілення у життя пропозицію президента Реджепа Таїпа Ердогана щодо проведення зустрічі лідерів України і Росії - Володимира Зеленського і володимира путіна. Відповідну заяву зробив міністр оборони Туреччини Хулусі Акар.

 

Як інформує УМ, про це 27 квітня повідомила Anadolu.

 

За його словами, Анкара з тривогою спостерігає за розвитком війни Росії проти України і докладає зусиль для подолання проблемних ситуацій.

 

"Російські та українські переговори на дипломатичному форумі в Антальї зібрали разом міністрів. Після цього наш президент неодноразово зустрічався з паном Путіним і паном Зеленським. Хоча є деякі труднощі, ми сподіваємося, що, можливо, двом лідерам вдасться зустрітися в найближчі дні", - зазначив Акар.

 

Він додав, що Туреччина продовжить вносити свій посередницький внесок, у тому числі для досягнення припинення вогню в Україні та запобігання гуманітарної катастрофи.

 

Нагадаємо, що напередодні Путін заявив: Росія не може гарантувати безпеку України, поки не буде вирішено "питання з приналежністю Криму і Донбасу".

 

Як повідомляла УМ, президент України Володимир Зеленський готовий зустрітися з президентом країни-окупанта володимиром путіним і домовитися про ключові параметри миру «хоч завтра».