Зеленський готовий домовитися з путіним про ключові параметри миру хоч завтра – Кулеба

00:59, 18.03.2022
Зеленський готовий домовитися з путіним про ключові параметри миру хоч завтра – Кулеба

Президент Зеленський зустрічі з путіним готовий, його позиція чітка. (Фото Офісу президента)

Президент України Володимир Зеленський готовий зустрітися з президентом країни-окупанта володимиром путіним і домовитися про ключові параметри миру «хоч завтра».

 

При цьому, різні країни запекло конкурують за право провести зустріч Зеленського і Путіна навіть більше, ніж за право проведення Олімпійських ігор.

 

Як інформує Україна молода, про це міністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів у інтерв’ю УП.

 

"Президент Зеленський до цієї зустрічі готовий. Його позиція чітка, вона сформульована з усіх питань, і Україна до цієї розмови готова", - сказав глава української дипломатії.

 

Він також детально пояснив, що на зустрічах делегацій України та Росії, які зараз відбуваються, є ряд питань, які переговорники самостійно не можуть вирішити.

 

"Вони можуть ще 25 годин на добу сидіти, дивитися один на одного, щось розказувати, але вони просто не мають мандату на вирішення всіх питань.

 

Тому зараз якраз інша була б логіка корисна. Тобто зустрілися (Зеленський і путін – Ред.), домовилися про ключові параметри, переговорники сіли і все відшліфували", - каже міністр.

 

Пан Кулеба додав: "Поки цього немає, ми продовжуємо робити свою роботу, тобто робити все для того, щоб на переговорах позиція України була якомога сильнішою.

 

А для цього, як я вже казав, Збройні сили і всі сили оборони завдають втрат ворогу, дипломати організовують додаткові санкції і спільно з міністерством оборони дипломати працюють над постачанням необхідної зброї для зміцнення нашої обороноздатності".

 

За його словами, всі зосереджені на цих речах, президент Зеленський, голова Офісу Андрій Єрмак, прем'єр-міністр, міністерство оборони, МЗС – всі працюють над тим, щоб в України була якомога сильніша позиція. Бо це зараз ключове.

 

На питання журналістів, де може відбуватися зустріч Зеленського з путіним глава МЗС України відповів:

 

"Конкуренція, уже там змагання між різними країнами, щоб прийняти цю зустріч. Я можу сказати, що змагання за право провести зустріч Зеленського і Путіна більш запекле, ніж змагання за проведення Олімпійських ігор".

 

Як повідомляла «УМ», президент США Джо Байден презирливо назвав президента рф путіна кривавим диктатором і головорізом, який веде аморальну війну проти народу України.