Рекордний хабар у шість мільйонів доларів передадуть на потреби ЗСУ

20:03, 26.04.2022
Рекордний хабар у шість мільйонів доларів передадуть на потреби ЗСУ

Космічний хабар у розмірі 6 млн доларів НАБУ передало українським військовим

Вилучені $6 мільйонів хабара, якими хотіли улітку 2020 року підкупити керівників  Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорупційної прокуратури за закриття кримінального провадження проти колишнього топпосадовця, перераховано на підтримку ЗСУ.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляють  в Антикорупційному бюро. 
 
Ці кошти пропонував ексміністр екології часів Януковича Микола Злочевський за закриття проти нього справи щодо приватної газовидобувної групи «Бурісма». 
 
Але у червні 2020 року НАБУ та САП викрили трьох осіб, один із яких був чинним на той момент посадовцем ГУ ДПС у місті Києві, на спробі підкупу керівництва антикорупційних органів.  Зловмисників узяли на гарячому.
 
«Послугу» оцінили у 5 млн дол. США, ще 1 млн дол. США посадовець ГУ ДПС взяв собі «зверху». Цих усіх осіб, а також ініціатора підкупу притягнули до відповідальності. Розслідування закінчили, справи за їхнім обвинуваченням слухаються у ВАКС", – підкреслили у НАБУ. 
 
На час слідства вилучена сума в мільйони доларів США була арештована.
 
За ініціативою детективів НАБУ та прокурорів САП Вищий антикорупційний суд України зняв арешт із коштів у кримінальному провадженні щодо спроби підкупити за 6 млн доларів керівництво цих антикорупційних органів.
 
«Завдяки цьому 6 млн дол. США (а це понад 170 млн грн за курсом НБУ) вже переказали на потреби обороноздатності держави»,– зазначено у повідомленні.

Як повідомляла УМ, перший заступник директора НАБУ Гізо Углава тимчасово виконує обов’язки очільника бюро з 17 квітня, оскільки повноваження Артема Ситника на посаді директора НАБУ, який був призначений на цю посаду рівно сім років тому, завершилися днем раніше.