Гізо Углава тимчасово виконує обов’язки директора НАБУ

15:01, 18.04.2022
Гізо Углава тимчасово виконує обов’язки директора НАБУ

Гізо Углава – один із ідеологів ідеї створення Національного бюро. (Фото НАБУ)

Перший заступник директора НАБУ Гізо Углава тимчасово виконує обов’язки очільника бюро з 17 квітня.

 

Причина: ще 16 квітня спливли повноваження Артема Ситника на посаді директора НАБУ, який був призначений на цю посаду рівно сім років тому.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба НАБУ у вівторок, 18 квітня.

 

«З 17 квітня 2022 року у зв’язку із припиненням повноважень директора НАБУ Артема Ситника, їх тимчасово виконуватиме його перший заступник Гізо Углава.

 

Відповідно до Закону України "Про НАБУ", у разі припинення повноважень або звільнення директора НАБУ усі його повноваження до дня призначення нового директора здійснює його перший заступник», - йдеться у повідомленні бюро.

 

Зауважимо, що Артем Ситник перебував на посаді сім років і саме таким є термін його повноважень, визначений законом.

 

Раніше повідомлення з цього приводу поширило посольство Сполучених Штатів у соцмережах:

 

«Дякуємо Артему Ситнику, першому очільнику НАБУ, за чудову службу протягом останніх семи років. США та ЄС із нетерпінням чекають на співпрацю з виконуючим обов’язки директора Гізо Углавою, доки не буде проведено конкурсний відбір».

Тоді як у НАБУ нагадали: «Гізо Углава – один із ідеологів ідеї створення Національного бюро. У квітні 2015 року призначений на посаду першого заступника директора НАБУ».

 

Коли саме буде проведено конкурс на посаду директора НАБУ наразі невідомо.

 

Як повідомляла "УМ", у лютому громадські активісти заявляли, що Банкова усіляко затягує і навіть "підриває" конкурс на директора бюро. 

 

ДОВІДКА «УМ»

 

Гізо Углава народився 18 листопада 1975 року в м. Кутаїсі, Грузія. З 2015 року є громадянином України.

 

У системі прокуратури Грузії Углава працював з 1998 року до 7 листопада 2012 р, пройшовши шлях від інтерна в обласній прокуратури Імереті до заступника Головного прокурора Грузії.

 

До сфери компетенції Углави входили підрозділи, основним напрямком діяльності яких була боротьба з корупцією, легалізацією незаконних доходів та фінансовими злочинами.