Європа знайшла альтернативу російській нафті в ОАЕ – Reuters

11:06, 25.04.2022
Європа знайшла альтернативу російській нафті в ОАЕ – Reuters

Логотип TotalEnergies розташований на хмарочосі штаб-квартири компанії в діловому районі Ла Дефанс у Парижі,

TotalEnergies, французька компанія, зафрахтувала танкер для відвантаження нафти з Об'єднаних Арабських Еміратів на початку травня до Європи. Це перше постачання за останні два роки.

 

Як інформує УМ, про це 25 квітня повідомило агенство Reuters.

 

Судноплавний підрозділ TotalEnergies – CSSSA, зафрахтувала танкер SUezmax Moscow Spirit для відвантаження 1 млн барелів сирої нафти Murban із порту Джебель-Данна для Великої Британії 1-3 травня.

 

Нафта Das із Абу-Дабі востаннє відвантажувалася для Італії у травні 2020 року.

 

Вікно для близькосхідної нафти, що прямує до Європи, відчинилося після того, як європейські покупці відмовилися від російської нафти після вторгнення РФ в Україну.

 

Очікується, що найближчими місяцями до Європи буде відправлено більше партій сирої нафти з Абу-Дабі, щоб компенсувати постачання російської нафти, оскільки Євросоюз готує нові санкції щодо імпорту російської нафти, кажуть трейдери. Це, можливо, призведе до перенаправлення деяких поставок далі від Азії.

 

За словами одного з трейдерів, глобальний торговий потік "перебудовується", щоб реагувати на зміни у постачанні російської нафти.

 

ЄС готує "розумні санкції" проти імпорту російської нафти, повідомляє The Times із посиланням на виконавчого віце-президента Єврокомісії Валдіса Домбровскіса.

 

Росія є найбільшим постачальником нафти в Європу, забезпечивши в 2020 році 26% нафти, що імпортується.

 

Як повідомляла УМ, нафтогазова австрійська компанія OMV після початку масштабного вторгнення росії в України припинила імпорт та переробку російської нафти.