На Херсонщині ЗСУ звільнили від ворога вісім населених пунктів

08:27, 24.04.2022
На Херсонщині ЗСУ звільнили від ворога вісім населених пунктів

У восьми населених пунктах Херсонщини знову замайорів украінський прапор

Напередодні фейкового референдуму у Херсонській області російські війська намагалися активізуватися, однак жодного успіху ворог не мав. Українські збройні сили повернули під контроль України одразу 8 населених пунктів області. 
 
Як інформує Україна молода, про це інформує пресслужба оперативного командування «Південь».
 
Спроби противника провести штурмові дії в напрямку Олександрівки та Таврійського зазнали поразки. Намагання заволодіти Миколаївкою також виявилися невдалими. Атаки ворога відбито з нанесенням вогневого ураження артилерією.
 
«Нашими підрозділами з позицій спостережних постів відновлено контроль над вісьмома населеними пунктами Херсонської області», – йдеться в повідомленні.
 
Українські підрозділи в районі Киселівки завдали вогневого ураження по живій силі та техніці, яка готувалася до наступу. Ворог зазнав значних втрат та відійшов у бік Чорнобаївки.
 
Загальні втрати росіян становлять: 74 військових і 13 одиниць техніки, серед яких два танки, система реактивного залпового вогню, шість одиниць броньованої та інженерної техніки, чотири БПЛА-розвідники.
 
Нагадаємо, сьогодні – 60 діб з початку повномасштабного російсько-українського вторгнення. Ворог проводить перегрупування та нарощує підрозділи ракетних військ і артилерії з метою підтримки наступальних дій, продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури.
 
Як повідомляла УМ, внаслідок удару, що ЗСУ завдали по передовому пункту управління 49 Загальновійськової армії російських окупаційних військ на Херсонщині, ліквідовано двох російських генералів, третій у критичному стані евакуйований.

Читайте також: вчора, 23 квітня по Одесі було завдано ракетного удару з літаків стратегічної авіації рф ТУ-95. Три з восьми ракет збили сили протиповітряної оборони. Решта влучили в об’єкти інфраструктури міста, серед яких – багатоповерховий житловий будинок та кладовище. Відомо про загибель восьми осіб, серед яких одна дитина, постраждали 18 людей.