Вашингтон відповів на погрози Москви щодо підтримки України

13:41, 16.04.2022
Вашингтон відповів на погрози Москви щодо підтримки України

У Держдепі запевнили, що їхня позиція щодо підтримки України,— непохитна

Речник Держдепартаменту США Нед Прайс зазначив, що США продовжать підтримувати Україну і надавати необхідну зброю, незважаючи на залякування росії.
 
Як інформує Україна молода, про це повідомляє CNN. 
 
Офіційно російська сторона про звернення до американської влади не повідомляла. Однак у Держдепі відповіли: «Ніщо не змусить нас відмовитись від обраної стратегії». 
 
У Сполучених Штатах наголосили також, що попереджали про масштабні поставки ще до початку спецоперації на Україні.
 
Офіційний представник держдепартаменту Нед Прайс заявив, що позиція Сполучених Штатів щодо постачання озброєння Україні залишиться незмінною: країна продовжить нарощувати військову допомогу.
 
«Росія зробила низку заяв – приватних та публічних. Однак ніщо з цього не змусить нас відмовитись від стратегії, яку ми обрали», — сказав Прайс в ефірі телеканалу CNN.
 
Раніше Washington Post з посиланням на свої джерела повідомила, що Москва дипломатичними каналами нібито попереджала Вашингтон про «непередбачувані наслідки», які виникнуть, якщо поставки Києву продовжаться. 
 
США, посилюючи військову допомогу Україні, «підливають олії у вогонь», йшлося у посланні, копія якого опинилася у розпорядженні газети.
 
Прайc, відповідаючи на запитання журналістки CNN Кейт Болдуан про те, чи надходило відповідне звернення від Росії, заявив, що він «не в змозі підтвердити будь-яке приватне дипломатичне листування».
 
«Якщо йдеться про те, що Кремль припускає, що США та наші партнери по всьому світу надають мільярди доларів українцям для допомоги у сфері безпеки, надають саме те, що просять українці, і що українці дуже ефективно використовують усе це для відображення російської агресії, то так воно і є», — зазначив чиновник.
 
Кремль «не повинен дивуватися» підтримці Києва Вашингтоном з огляду на те, що адміністрація президента Джо Байдена анонсувала таку допомогу ще до початку російського вторгнення, підкреслив Прайс.
Російська влада не підтверджувала, але й не спростовувала відправлення ноти протесту. 
 
Як повідомляла УМ, Кремль пригрозив США «неочікуваними наслідками» за підтримку України.
Офіційну дипломатичну  ноту із попередженням про те, що постачання Україні систем озброєння «підливають олії» у конфлікт  росія направила Сполученим Штатам.