Кремль пригрозив США неочікуваними наслідками за підтримку України

12:43, 15.04.2022
Кремль пригрозив США неочікуваними наслідками за підтримку України

Росія в розпачі погрожує США за постачання зброї в Україну

Офіційну дипломатичну  ноту із попередженням про те, що постачання Україні систем озброєння «підливають олії» у конфлікт і можуть призвести до «непередбачуваних наслідків» Росія направила Сполученим Штатам. 
 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє видання The Washington Post, яке ознайомилося з копією ноти.
 
 
Документ називається «Про занепокоєння росії у зв’язку з масованими поставками озброєння та військової техніки київському режиму». «Закликаємо США та їхніх союзників припинити безвідповідальну мілітаризацію України, яка тягне за собою непередбачувані наслідки для регіональної та міжнародної безпеки», — йдеться у ноті. 
 
 
Повідомляється, що «найчутливішим» озброєнням РФ назвала «реактивні системи залпового вогню».
 

Росія також звинуватила США у порушенні «жорстких принципів» перекидання озброєнь у зони конфлікту та в ігноруванні «загрози потрапляння високоточної зброї до рук радикальних націоналістів, екстремістів та бандитських формувань в Україні».
 

«Те, що росіяни говорять нам приватно, — це те саме, що ми говорили світові публічно — що величезний обсяг допомоги, яку ми надаємо нашим українським партнерам, виявляється надзвичайно ефективним», — сказав високопосадовець адміністрації президента США.
 
 
Держдепартамент поки що відмовився коментувати зміст дипломатичної ноти або будь-яку відповідь США.
 
 
Експерти припустили, що росія готується атакувати колони зі зброєю
 

«Вони націлилися на склади постачання у самій Україні, де зберігалися деякі з цих запасів. Реальне питання полягає в тому, чи підуть вони далі спроб націлити зброю на територію України, чи спробують вони уразити самі конвої постачання і, можливо, країни НАТО на кордоні України, які є перевалочними пунктами для постачання», – сказав колишній директор з аналізу росії в ЦРУ Джордж Біб.
 

За словами Біба, якщо російська армія «спіткнеться» і на наступному етапі війни, то ризик того, що росія націлиться на постачання НАТО, значно зросте.
 

Наголошується, що документ, ймовірно, став реакцією РФ на те, що Джо Байден схвалив різке розширення спектру озброєнь, які постачатимуть в Україну в рамках нового пакета допомоги на $800 млн. 
 
 
Раніше президент Володимир Зеленський оголосив список необхідної Україні військової допомоги.
 
 
Як повідомляла УМ, міністр оборони Олексій Резніков звернувся до країн-партнерів із закликом надати державі натівську зброю дальньої дії.
На його переконання, лише з такою зброєю війна в Україні не пошириться на інші території.
 
 
Читайте також: Міністерство оборони США запросило вісім найбільших американських виробників зброї, щоб обговорити з ними спроможність  галузі термінового постачання продукції в Україну.