Канада і США вважають дії рф щодо українців геноцидом

14:52, 14.04.2022
Канада і США вважають дії рф щодо українців геноцидом

Світові лідери один за одним визнають насилля в Україні геноцидом

Все більше світових лідерів називають масовим насиллям  те, що армія окупантів чинить із українцями. Колишній очільник Білого дому  Дональд Трамп долучився до чинного президента Джо Байдена, назвавши війну Росії в Україні геноцидом.


Як інформує Україна молода, відповідну заяву він зробив у ефірі телеканалу Fox New. 


«Стає все ясніше, що Путін просто намагається знищити ідею бути українцем. Доказів стає все більше. Те, що відбувається з українською нацією, є геноцидом. Те, що відбувається в Україні зараз, є небаченим», – сказав експрезидент США. 


Трамп критикував політику Байдена, яка, за його словами, призвела до рекордно високої інфляції, і додав:


«Ми маємо найсильнішу й найбоєздатнішу ядерну зброю у світі через те, що я зробив»,– сказав Трамп, повторивши свою заяву, що Путін не вторгся б, якби він був на посаді.


«Я думаю, що через 100 років люди озирнуться назад і скажуть: Як ми відступили, як відступив НАТО?»,— зазначив він.


Раніше Трамп називав вторгнення Росії «голокостом».

 

 

Чинний президент США Джо Байден визнав війну в Україні геноцидом. У Білому домі підкреслили, що ця заява є непросто особистим переконанням Байдена, а офіційною позицією президента.


Слідом за екс- президентом Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом та діючим очільником США Джозефом Байденом російську агресію проти України називав геноцидом прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо. 


Він заявив: «Абсолютно правильно, що дедалі більше людей використовують слово геноцид у зв'язку з тим, що робить Росія». 


При цьому він уточнив, що це (геноцид) робить особисто Путін.


Заступник Державного секретаря США Вікторія Нуланд в інтерв'ю телеканалу «CNN» спрогнозувала, що після збору всіх доказів факт геноциду Росії проти українців буде офіційно підтверджений: «Це навмисне рішення Росії знищити Україну та її громадянське населення».


Президент Колумбії Іван Дуке також визнав дії Росії в Україні геноцидом: «Те, що відбувається в Україні, — це геноцид. І це має припинитися... Це божевілля». 


Влада Колумбії обіцяє кардинально наростити видобуток нафти і газу та збільшити постачання вугілля до Німеччини.


Однак президент Франції Емманюель Макрон від такої термінології відмовився.


Як повідомляла УМ, після  різанини в Бучі президент Франції Емманюель Макрон сказав, що не використовуватиме термін «геноцид» щодо вбивства українців військовими рф, бо вважає обидва народи «братами».