Макрон вважає росіян і українців братськими народами

14:02, 13.04.2022
Макрон вважає росіян і українців братськими народами

Макрон під час останньої зустрічі з путіним за лічені дні до війни. (facebook.com/EmmanuelMacron)

Після різанини в Бучі президент Франції Емманюель Макрон сказав, що не використовуватиме термін «геноцид» щодо вбивства українців військовими рф, бо вважає обидва народи «братами».


Як інформує Україна молода, про це повідомляє CNN


На запитання, чи він, як і президент США Джо Байден, використовуватиме термін «геноцид» щодо дій РФ в Україні, Макрон відповів:


«Сьогодні я був би обережним з такими термінами, бо ці два народи (росіяни та українці) – брати. 


Однак він зауважив, що на території України мають місце військові злочини:


«Що ми можемо сказати точно, то це те, що ситуація неприйнятна і це військові злочини. Ми переживаємо військові злочини, які безпрецедентні на нашій землі — на нашій європейській землі,— зазначив президент Франції.— Я намагатимуся, наскільки можу, зупинити цю війну та відновити мир. Я не впевнений, що ескалація риторики служить цій справі.


Президент Франції також заявив, що росія «в односторонньому порядку» розпочала надзвичайно жорстоку війну і скоїла жахливі військові злочини, винні в яких мають бути знайдені.


Водночас президент США Джо Байден вперше назвав геноцидом  дії путіна в Україні. Також цей термін використали Борис Джонсон та Анджей Дуда. 


Нагадаємо, Франція заявила, що готова стати гарантом безпеки України після завершення війни з рф.


Як повідомляла УМ, раніше президент  Франції Еммануель Макрон, побачивши, які звірства чинили в Бучі на Київщині російські окупанти з мирними українцями,  заявив, що влада Кремля повинна відповісти за військові злочини і має бути покарана.