Крим за рамками: Зеленський наполягає на переговорах з Путіним

13:21, 09.04.2022
Крим за рамками: Зеленський наполягає на переговорах з Путіним

Задля того, щоб припинилося кровопролиття в Україні, Зеленський готовий на переговори з Путіним навіть після усіх звірств його головорізів

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що навіть після звірств, що вчиняли російські солдати  у Бучі та Краматорську, він готовий провести переговори з Путіним.


Глава нашої держави сказав, що для того, щоб зупинити цю війну, немає іншого вибору, окрім як сісти з ним за стіл переговорів.


Як інформує Україна молода, про це Зеленський сказав під час інтерв'ю для видання Bild.


«Сьогодні Україні не залишається нічого іншого, як сісти за стіл переговорів. А в Росії жодна інша сила не може зупинити цю війну. Він один вирішує, коли закінчиться ця війна»,— заявив Зеленський.


У свою чергу глава російського зовнішньополітичного відомства Сергій Лавров назвав важливим результатом переговорів між російською та українською делегаціями у Стамбулі те, що Крим та Донбас залишилися "за рамками" гарантій безпеки, які мають бути надані Україні. 


Політичний експерт Віталій Портніком зазначає, що заява російського міністра докорінно відрізняється від того підходу, який запропонував український президент Володимир Зеленський  – погодитися з консультаціями по Криму на найближчі 15 років та з'ясувати статус півострова за столом переговорів.


"По суті переговори на 15 років – це відкладений статус території. Всі ці роки  на географічних картах усіх країн світу, крім Росії, – Крим продовжуватиме вважатися українським, зберігатимуться, зокрема, й санкції за окупацію півострова, запроваджені Заходом у 2014 році.


Вимога визнати "російський статус" Криму – зараз, а не за 15 років буде важливішою частиною російських вимог, ніж "демілітаризація" і "денацифікація". Тому що нейтралітет чи "денацифікація" – це віртуальні вимоги, а щодо НАТО, то Україна й так у найближчому майбутньому не була б прийнята до Альянсу,— вважає фахівець. 


Віталій Портніков вважає, що окупація Криму і те, що включення цієї української території до складу Росії так і досі не визнане міжнародною спільнотою – це факт, що відбувся. І Путін вимагатиме такого визнання хоча б від України.


"Насамперед від України. Тому що Кремль має дивну, безглузду надію, що якщо Україна визнає Крим російським – нехай навіть під дулом автомата, – то потім неминуче визнають і інші",—говорить політолог.


Як повідомляла УМ, президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликає поставити президента росії володимира путіна та міністра закордонних справ Сергія Лаврова перед трибуналом. Він вважає, що відповідальність за воєнні злочини мають понести як прості солдати, так і політичне керівництво росії.