За воєнні злочини для Путіна необхідно скликати трибунал — Штайнмаєр

15:11, 08.04.2022
За воєнні злочини для Путіна необхідно скликати трибунал — Штайнмаєр

Штайнмаєр вважає, що росії не місце в Європі. (reuters.com)

Президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр закликає поставити президента росії володимира путіна та міністра закордонних справ Сергія Лаврова перед трибуналом.

 

Окрім них, президент вважає, що відповідальність за воєнні злочини мають понести як прості солдати, так і політичне керівництво росії.


Як інформує Україна молода, про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.


«Будь-хто, хто несе відповідальність за ці злочини, повинен буде відповісти. У тому числі солдати. У тому числі, воєначальники. І, звичайно ж, ті, хто несе політичну відповідальність», – сказав він. 


Після виявлених страчених сотень мирних людей в Бучі, Україна звинуватила Росію в геноциді і військових злочинах.


Раніше Франк-Вальтер Штайнмаєр назвав помилкою підтримку газопроводу «Північний потік-2».


«Нам не вдалося побудувати спільний європейський дім. Я не вірив, що Володимир Путін піде на повне економічне, політичне й моральне розорення своєї країни заради власного імперського божевілля. У цьому я, як і інші, помилився», – додав він. 


Німецький президент вже визнав, що Росія Путіна не може бути частиною Європи.


Як повідомляла УМ, президент  України Володимир Зеленський вважає воєнними злочинцями все політичне керівництво російської федерації, армію рф, а також  усіх, хто віддає накази у війні проти України та виконує їх.


На його переконання, всі вони повинні бути притягнуті до відповідальності. За його словами, знущання російських військ над українцями є «масовим злочином», за яким стоять накази багатьох людей і багатьох структур.