Кулеба попереджає: битва за Донбас буде схожа на Другу світову

18:55, 07.04.2022
Кулеба попереджає: битва за Донбас буде схожа на Другу світову

Зустріч міністрів закордонних справ країн НАТО і України у Брюсселі (nato.int)

Міністр закордонних справ попереджає колег з країн НАТО, що битва між Україною та російськими окупантами за Донбас буде схожа на Другу світову війну з великою кількістю жертв.

 

Як інформує Україна молода, про це глава МЗС України заявив журналістам після участі у зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО у Брюсселі в четвер.

 

"Мені шкода це говорити, але це правда: битва за Донбас нагадає вам Другу світову війну, з великими операціями, маневрами, участю тисяч танків, броньованих машин, літаків, артилерії.

 

Це не буде локальна операція, виходячи з того, що ми бачимо з підготовки Росії до цього. Росія має свій план, ми маємо наш, і результат цієї битви буде вирішено на полі бою", - сказав Дмитро Кулеба.

 

Очільник вітчизняного зовнішньополітичного відомства підкреслив, що зараз дуже важливо, щоб союзники не говорили Україні, що вони все ще роздумують і їм необхідно дотриматися всіх процедур, що багато проблем мають бути вирішені перед тим, як вони ухвалять рішення.

 

"Або ви допоможете нам зараз, і я говорю про дні, а не тижні, або ваша допомога прийде надто пізно. Багато людей помруть, багато мирних жителів втратять будинки, багато сіл будуть зруйновані саме тому, що ця допомога прийшла надто пізно", - резюмував міністр.

 

Генсек Єнс Столтенберг зустрівся з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою в штаб-квартирі НАТО 7 квітня.
 

Перед тим секретар РНБО Олексій Данілов заявляв, що українські захисники очікують у найближчі дні важких боїв з окупантами у напрямку Донецької, Луганської, Харківської областей.

 

За даними Генштабу ЗСУ, росіяни продовжують спроби підготувати наступальну операцію на сході України, щоб встановити повний контроль над територією Донецької та Луганської областей до 9 травня.

 

Бригадний генерал ЗСУ Олександр Грузевич прогнозує, що після перегрупування військ росія може спробувати здійснити повторний наступ на Київ.

 

Наразі на Донеччині і Луганщині відбувається масова евакуація цивільних, ворог гатить з важкої артилерії по багатьом містам і селам.