На Донеччині ворог гатить з важкої артилерії: людей евакуюють

16:52, 07.04.2022
На Донеччині ворог гатить з важкої артилерії: людей евакуюють

Російський агресор обстрілює лінію розмежування, у містах Донеччини точаться бої (Фото з відкритих джерел)

Російський агресор зухвало обстрілює з важкої артилерії лінію розмежування, а у  Вугледарі та Мар’їнці, що на Донеччині, точаться бої. В області вживаються всі заходи для евакуації населення.


Як інформує Україна молода, про це повідомив  керівник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.


«Обстріли продовжуються зараз на всій лінії розмежування. Бойові дії йдуть у Вугледарі, Мар'їнці, обстріл Торецька відбувається буквально цієї хвилини з важкої артилерії, мінометів. І всі заходи вживаються для евакуації населення», - сказав голова регіону.


Він зазначив, що евакуація в області організована, кількість людей дуже велика, і відразу оперативно вирішуються всі питання і логістики, і всі інші, які виникають.


Кириленко закликав усіх мирних жителів евакуюватися, щоб українські захисники могли ефективно захищати територію країни.


«Люди, які меншою мірою задіяні та не задіяні у роботі критичної інфраструктури, комунальних служб, мають перебувати у безпеці, хоча б у відносно безпечних регіонах. Це для того, щоб збройні сили могли ефективніше діяти та захищати території Донецької та Луганської областей», - сказав керівник обласної адміністрації.


Він ще раз наголосив, що сьогодні влада розуміє, наскільки ескалація буде значущою та серйозною тут, у цьому регіоні України.


Як повідомляла УМ, влада закликала жителів   «гарячих точок»  Харківської, Донецької та Луганської областей евакуюватися, доки є така можливість.