Адміністрація Байдена ввела санкціі проти доньок Путіна та дружини Лаврова

19:30, 06.04.2022
Адміністрація Байдена ввела санкціі проти доньок Путіна та дружини Лаврова

Рідня кремлівського диктатора потрапила під обмежувальні санкціі США , ЄС та G7

Після різанини на Київщині США, Євросоюз і G7 вводять нові санкції щодо Росії.


Як повідомляє Україна молода, про це стало відомо із повідомлення на сайті Білого дому.


Під санкціі потрапили дві дорослі дочки президента РФ Володимира Путіна— Марія Воронцова та Катерина Тихонова, дружина й дочка міністра закордонних справ РФ Сергія Лаврова та члени Ради безпеки Росії — колишній президент і прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв і прем'єр-міністр Михайло Мішустін.


"Ці особи збагатилися за рахунок російського народу. Деякі з них несуть відповідальність за надання підтримки, необхідної для війни Путіна з Україною. Ця дія відрізає їх від фінансової системи США та заморожує всі активи, якими вони володіють у Сполучених Штатах", - ідеться у пресрелізі. 


Під обмежувальні санкціі  США потрапить найбільша фінансова установа «Сбербанк» , що перебуває у власності уряду, та «Альфа-Банк» — найбільший приватний банк. 


Також забороняють нові інвестиції в росію.


Третім кроком нових санкцій США стали обмеження проти великих російських державних підприємств критичної сфери. Це заборонить громадянам США укладати угоди з цими організаціями та заморозить будь-які їхні активи в юрисдикції Штатів. Список обіцяють оприлюднити наступного тижня.


Як повідомив керівник Офісу президента Андрій Єрмак, Канада також оголосила про санкції — щодо російських олігархів Володимира Потаніна, Віктора Вексельберга, Кирила Шамалова, Дмитра та Галини Пумпянських, Вадима Мошковича, Леоніда Міхельсона та Олександра Винокурова. 


У  Білому домі наголосили, що США продовжать накладати на путінський режим серйозні та негайні економічні витрати за його звірства в Україні, зокрема в Бучі.


"Ми будемо документувати та ділитися інформацією про ці злочини й використовувати всі відповідні механізми для притягнення винних до відповідальності", - йдеться у тексті.


Як повідомляла УМ у відповідь на звірства у Бучі Євросоюз повідомив про п’ятий пакет санкції проти РФ, до якого увійшло вугільне ембарго проти агресора та заборона транзакцій з чотирма чільними російськими банками. Окрім цього ЄС заблокує Росії  свої порти та дороги.