Президент Євроради пропонує захистити російських солдат, які відмовилися воювати проти України

16:47, 06.04.2022
Президент Євроради пропонує захистити російських солдат, які відмовилися воювати проти України

Президент Євроради Шарль Мішель запропонував російським солдатам, які відмовляються від участі у бойових діях на Україні, надати захистом та винагороду

Президент Європейської ради Шарль Мішель заявив, що російські  солдати, які не хочуть воювати з українцями, можуть не просто здатися в полон і зберегти своє життя, а й отримати добрий зиск від правильного вибору. 


Як інформує Україна молода, про це він сказав на пленарному засіданні Європейського парламенту.


Українська влада пропонує їм солідну винагороду за здану техніку та зброю, а країни ЄС — свій захист та грошову допомогу.


Президент Європейської ради Шарль Мішель пропонує надати захист російським солдатам, які відмовляються виконувати в Україні злочинні накази командирів. Раніше багато країн вже висловилися за те, щоб винагороджувати солдатів Росії, яким вистачить розуму не виконувати злочинні накази.


“У мене є повідомлення до російських солдат, які знаходяться на поле бою. Якщо ви не хочете брати участь у вбивствах ваших українських сестер і братів, якщо ви не хочете бути кримінальними злочинцями, киньте вашу зброю, зупиніть вашу битву, залиште поле бою. І я знаю, пані і панове, звертаючись до депутатів Європарламенту, що серед вас є ті, хто запропонував би захист російським солдатам, які не виконали наказу командирів. Це, на мою думку, хороша ідея, яку слід посилити”, - заявив Мішель, звертаючись до депутатів Європарламенту.


Зазначимо, в Україні законодавчо закріпили виплати російським військовим, які не воюватимуть і захочуть здати техніку та зброю. Розмір винагороди залежить від категорії воєнної техніки. 1 мільйон доларів можна отримати за винищувач, літак-штурмовик, військовий корабель 1 або 2 ранги, 100 тисяч доларів – за танк, самохідну артилерійську установку. 
 

Як повідомляла УМ, російський солдат Міша, який воював проти України,  приїхав до українських спецпризначенців на танку, здав цю техніку та здався сам. З екіпажу танку залишився один військовий РФ, решта втекли додому.