У Черкасах та Смілі затримали ворожу агентуру

10:19, 05.04.2022
У Черкасах та Смілі  затримали ворожу агентуру

Ворожі агенти не чекали в себе вдома представників спецслужби. (Фото УСБУ в Черкаській області.)

У Черкасах та Смілі спецслужба нейтралізувала чергову групу ворожої агентури.

 

Про це «Україні молодій» стало відомо з власних джерел.

 

Як повідомляють в обласному управлінні СБУ,  було викрито двох жителів Черкаської області, які займались інформаційно-підривною діяльністю.

 

«Вони поширювали через заборонені в країні соцмережі заклики до порушення територіальної цілісності нашої держави. Також задокументовано факти публічного виправдовування російської агресії та військових злочинів окупантів, зокрема, знищення українських міст та вбивства мирних громадян», – розповідають правоохоронці.

 

За їхніми словами, крім того ворожі агенти розповсюджували провокаційні «публікації» щодо визнання так званої «незалежності Л/ДНР». Під час обшуків за місцем проживання у пропагандистів виявили комп’ютерну техніку,  мобільні телефони з доказами протиправної діяльності.

 

 

Наразі слідчі СБУ повідомили зловмисникам про підозру за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

 

Вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу.

 

Викриття пропагандистів здійснювали співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка рашиста-мародера замовляє нагробоване в Україні ледь не за списком