Звірства у Бучі: Китай солідарний з народом України

20:06, 04.04.2022
Звірства у Бучі: Китай солідарний з народом України

Пекін зацікавлений у завершенні війни України з Росією

Китай після оприлюднених звірств, що чинили росіяни в окупованих містах Київщини, підтримав Україну та виступив за припинення війни. Міністр закордонних справ Китаю Ван Ї у розмові з українським колегою Дмитром Кулебою висловив солідарність з українським народом у ці страшні часи.


Як інформує Україна молода, про це у своєму Твітері повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.


"Розмова з членом Державної Ради, Міністром закордонних справ Ван Ї. Вдячний китайському колезі за солідарність із жертвами серед мирних людей. Ми обоє поділяємо переконання, що припинення війни проти України відповідає інтересам миру, продовольчої безпеки та міжнародної торгівлі", - написав за підсумками розмови український урядовець.


Варто нагадати, що війна Росії проти України може посилити продовольчу кризу у світі. Адже наша країна експортувала чимало продуктів.


Відтак зрив цих поставок через війну (неможливість вирощувати продукцію, заблоковані окупантами порти тощо) можуть лише посилити продовольчу кризу у світі, який тільки почав відновлюватися після пандемії коронавірусу.


Як повідомляла УМ, офіс президента України вважає важливим залучення Китаю до переговорів із представниками росії, оскільки він може вплинути на Російську Федерацію і допомогти зупинити війну.