У Бучі виявили «братську могилу»: поховано 300 мирних мешканців

07:15, 03.04.2022
У Бучі виявили «братську могилу»: поховано 300 мирних мешканців

Зруйновані вулиці міста Буча всіяні трупами, багато хто – зі зв’язаними руками. (Podolyak_M/status)

Десятки тіл мирних мешканців лежать на вулицях нещодавно звільненого міста-героя Буча під Києвом. Тіла людей, які не встигли евакуюватися, знаходять і на навколишніх дорогах.

 

Також у місті знайшли «братську могилу», де поховано майже 300 цивільних!

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив журналістам мер Бучі Анатолій Федорук.

 

За його словами, у братській могилі поховано 280 людей.

 

А зруйновані вулиці міста всіяні трупами, багато хто – зі зв’язаними руками.

 

Зокрема, за словами журналістів, тіла щонайменше 20 чоловіків у цивільному були знайдені на одній із вулиць міста після його звільнення від російських військ.

 

Тоді як радник глави Офісу Президента Михайло Подоляк повідомив у соцмережах, що у багатьох розстріляних окупантами жертв зв'язані скотчем руки. Йдеться про беззбройних чоловіків, яких вбили росіяни.

 

«На вулицях лежать тіла людей із зв’язаними руками, що були застрілені російськими солдатами. Ці люди не були військовими. Вони не мали зброї. Вони не представляли загрози. Скільки ще таких випадків відбувається прямо зараз на окупованих територіях?», - обурюється нелюдськими злочинами Подоляк.

 

Звертаючись до країн Заходу він наголосив, що Україна не просить воювати замість неї із Росією, але Україні потрібна зброя для захисту.

 

 

Водночас, Міноборони України повідомило, що за 20 кілометрів від Києва на узбіччі дороги були знайдені тіла 4-5 жінок, яких вбили російські нелюди і намагалися приховати своє звірство.

 

«Біля траси за 20 км від Києва виявлено загиблих мирних жителів. Під ковдрою 4-5 мертвих оголених жінок, яких російські варвари намагалися спалити тут же, на узбіччі дороги», - йдеться у повідомленні.

 

Як повідомляла «УМ», у звільнених районах Київщини запровадили комендантську годину на дві доби.

 

Правоохоронці документують звірства орків на Київщині, яка повністю звільнена від російських нелюдів. Постраждалих - тисячі. 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Телеведучий Дмитро Комаров перші кадри з визволеної Бучі.