На Луганщині ворог готує наступ і гатить з артилерії

18:07, 01.04.2022
На Луганщині ворог готує наступ і гатить з артилерії

Окупанти безперестанку стріляють по населених пунктах Луганщини з важкої артилерії

Російські загарбники стріляють по усім населеним пунктам  Луганщини та готують наступальні операції на двох напрямках. Обстріли настільки інтенсивні, що не можливо навіть доставити гуманітарну допомогу для жителів та забрати тіла загиблих з вулиць.


Як інформує Україна молода, про це під час брифінгу повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.


"Ситуація в Луганській області стабільно важка. Всі населені пункти під обстрілами. Лисичанськ, Сєверодонецьк, Рубіжне, Попасна, Гірське - під щоденним вогнем з літаків, "Градів", "Смерчів", "Ураганів". Найгарячіші точки – Рубіжне, Попасна, бої ідуть всередині міст. Але не може продавити нашу оборону, не просувається", - сказав Гайдай.


Він додав, що інтенсивність обстрілів настільки висока, що неможливо навіть забрати тіла загиблих з вулиць та доставити гуманітарну допомогу.


«Ми веземо гуманітарку в Лисичанськ, Сєверодонецьк, але до Рубіжного та Попасної добратись не можемо. Вантажі є, але через постійні обстріли ворога ми не можемо їх доставити", - розповів голова ОВА.


Він закликав громадян, які відмовляються від евакуації та сподіваються "пересидіти в укриттях", максимально швидко виїхати з вкрай небезпечних регіонів.


"Ми знаходимо людей в укриттях та пропонуємо їм евакуацію, але вони відмовляються. Чекають, допоки війна не прийде у сусідній під’їзд, не буде знищено будинок, а потім ми дістаємо їх з-під завалів, і тільки тоді вони погоджуються виїжджати. Кожного дня наші поліцейські, водії, співробітники ризикують життям, допомагаючи громадянам виїхати. Я прошу, будь ласка, не зволікайте. Це проблема не одного будинку, кварталу, району або міста", - зазначив Гайдай.


За його словами, з початку війни з Луганської області евакуйовано понад 18 тисяч громадян.


"Ворог готується до наступу на двох напрямках – на Попасну та між Кремінною та Рубіжним", - додав очільник ОВА.


Як відомо, на Луганщині під час «режиму тиші» російська армія обстріляла евакуаційний автобус, який віз людей з Лисичанська. Але евакуювати вдалося 1300 цивільних.


Очільник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай зазначив, що домовлятися з росіянами, певно, можна, але вірити дотриманню обіцянок – ні в якому разі.


Як повідомляла УМ, на Луганщині точаться жорстокі бої за місто Рубіжне і Попасне. Ворожі обстріли не припиняються. Ворог за будь яку ціну намагається захопити ці населені пункти на Луганщині.