Російська орда замінувала кондитерську фабрику в Бучі

14:43, 01.04.2022
Російська орда замінувала кондитерську фабрику в Бучі

Кондитерська фабрика «Деліція» до війни. (facebook.com/delicia.com.ua)

Перед втечею з Бучі рашисти замінували місцеву кондитерську фабрику та отруїли продукти. Попри звільнення від окупантів, на території міста залишається небезпека, пов’язана із замінуванням тих чи інших об’єктів. 


Як інформує Україна молода, про це повідомила  компанія «Деліція» у себе на Facebook-сторінці.


За інформацією компанії, кондитерська фабрика, яка належить їй і розташована на території Бучі, замінована російськими окупантами.


Більш того, у «Деліції» зазначають, що є інформація про отруєння рашистами печива, яке виготовлялося і зберігається на території фабрики. 


Інформацію про замінування та отруєння підтвердила Бучанська міська рада, поширивши її на своїй офіційній Facebook-сторінці.


«Дуже просимо не заходити на кондитерську фабрику «Деліція», адже її територія замінована. Ймовірно отруєні продукти харчування, зокрема, печиво,—йдеться в повідомленні. 


Та жителі Бучі негативно відреагували на цю інформацію. Одні критикують владу за пізнє інформування про заміновану територію, бо «ще учора, як тільки з’явилася можливість, люди пішли на фабрику у пошуках їжі». 
 

Секретар Бучанської міської ради Тарас Шаправський повідомив сьогодні, 1 квітня, що, попри виведення окупантами з міста бронетехніки, на території Бучі залишаються рашистські війська. Це, перш за все, диверсійні групи, а також військові, які перевдягнулися у цивільний одяг і фактично продовжують чинити опір. 
 

Як повідомляла УМ, Президент України Володимир Зеленський підписав указ про присвоєння почесного звання «Місто-герой України» чотирьом населеним пунктам держави, де триває героїчний опір російським окупантам: це міста Буча та Ірпінь на Київщині, Охтирка на Сумщині та обласний центр Миколаїв.