На Київщині під вибухи й обстріли розпочали посівну

20:14, 30.03.2022
На Київщині під вибухи й обстріли розпочали посівну

На Кивщині у надскладних умовах розпочали посівну (Фото з відкритих джерел)

У господарствах Київської області стартувала одна з найважчих, але найбільш важливих посівних за всю історію незалежності України.  Її розпочато у надскладних умовах.


Як інформує Україна молода, про це повідомив голова Київської обласної військової адміністрації Олександр Павлюк в Телеграмі.


«Ще ніколи, за часів незалежності України, нам не доводилося сіяти хліб під вибухи та пожежі. Та аграрії розуміють важливість надійного тилу для захисників Батьківщини. Тому вважають свою роботу - другим фронтом у боротьбі нашого народу за свободу. Сьогодні сам переконався у цьому. Поспілкувався з людьми. Настрій у всіх бойовий та бадьорий. Аграрії запевнили – хліб буде», - зазначив Павлюк. 


За його словами, на сьогодні почали сіяти у господарствах Білоцерківського, Фастівського, Бориспільського, Броварського та Обухівського районах яру пшеницю та ярий ячмінь.


Зазначається, що є труднощі із наявністю мінеральних добрив та пального. Банки вже розпочали кредитування аграріїв.


Як повідомляла УМ, повномасштабна війна Росії проти України, що спричинила глобальну продовольчу кризу,  може призвести до швидкого поширення голоду в усьому світі.