Чернігів і Ніжин зазнають обстрілів попри обіцянки ворога про деескалацію

11:50, 30.03.2022
Чернігів і Ніжин зазнають обстрілів попри обіцянки ворога про деескалацію

Попри варварські обстріли древній Чернігів не здається. (facebook.com/viacheslav.chaus)

Російські загарбники всю ніч гатили по Чернігову. Також обстрілів і авіаударів зазнали інші міста Чернігівщини, зокрема, Ніжин у ніч на середу.

 

Ворог наносить удари попри обіцянки російської делегації про зниження бойових дій на Київщині і Чернігівщині.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив голова Чернігівської ОВА В'ячеслав Чаус в середу.

 

«Учора росіяни публічно заявили про те, що вони зменшують свої наступальні дії і активність на чернігівському та київських напрямках. Чи віримо ми в це? Звісно, ні. І ми готові до будь-якого розвитку подій. І зустрічати ворога на Чернігівщині теж, щоб ми і робимо.

 

"Зменшення активності" на Чернігівщині ворог продемонстрував ударами по Ніжину, у тому числі й авіа, і всю ніч гатив по Чернігову», - написав керівник Чернігівщини.

 

За його словами, знову знищені об’єкти цивільної інфраструктури, знищені бібліотеки, торгівельні центри та інші об’єкти, дуже багато будинків.

 

Пан Чаус додав: «Бо насправді всю ніч ворог гатив по Чернігову».

 

Зауважимо, що днями мер Чернігова Владислав Атрошенко повідомив, що у древньому місті залишилося менше половини мешканців, а сам обласний центр вщент зруйнований – легше порахувати цілі будинки, ніж зруйновані.

 

За його словами, Чернігів наразі в оперативному оточені, втім, ніхто його здавати не збирається. У місті немає сталої електроенергії, але воду розвозять всіма доступними методами, і усе, що можна відремонтувати, – ремонтують.

 

Як повідомляла «УМ», звільнене місто-герой Ірпінь продовжує перебувати під обстрілами ворога попри обіцянки російської делегації у Стамбулі про деескалацію на цьому напрямку.

 

Зауважимо, що згодом голова російської делегації Володимир Мединський «підкорегував» свої ж обіцянки: мовляв, прагнення російських окупантів до деескалації бойових дій на київському та чернігівському напрямках не означає припинення вогню.

 

За його словами, російський генштаб дасть додаткові роз’яснення щодо "деескалації" дій окупаційних військ рф біля Києва та Чернігова.