На Полтавщині передадуть ЗСУ майже 80 авто п'яних водіїв

07:34, 29.03.2022
На Полтавщині передадуть ЗСУ майже 80 авто п'яних водіїв

Автівки, вилучені у п´яних водіїв можуть передати на потреби тероборони (Фото Нацполіції)

Майже вісім десятків автівок вилучили правоохоронці у нетверезих водіїв на Полтавщині.

 

Конфісковані машини можуть передати для потреб Збройних Сил України, правоохоронних органів та територіальної оборони для виконання завдань із захисту України від ворога.


Як інформувала Україна молода, про це повідомили у поліції Полтавщини.


Із  початку війни поліцейські вилучили 79 авто. На водіїв склали адмінматеріали за ст 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Оформлені за викритими фактами адміністративні матеріали, відповідно до вимог чинного законодавства, спрямовані на розгляд судів. Рішення щодо передачі авто ЗСУ ухвалила Рада оборони області. 


До ухвалення рішення про передачу, транспортні засоби зберігатимуться на майданчиках тимчасового тримання територіальних підрозділів поліції.


Минулої доби  на Полтавщині правоохоронці спільно з громадянами перевірили 985 підозрілих людей. П´ятьох людей доставили до підрозділів поліції для перевірки на причетність до співпраці з ворогом та участі в диверсійній діяльності. 


Нагадаємо, раніше у Миргородському районі зупинили трьох нетверезих водіїв. Їхні два ВАЗа та Opel Astra незабаром можуть використати для оборони країни. 
 

Як повідомляла УМ, уже на другий день повномасштабної війни України та росії біля військкомату у Полтаві зібралося близько двохсот добровольців.  Серед них – чоловіки та жінки середнього віку, а також молодь.