В Азовському морі ворог нарощує корабельний склад флоту

16:40, 25.03.2022
В Азовському морі ворог нарощує корабельний склад флоту

Рашистські кораблі знову шукають пригод на свою корму в Азовському морі. (Фото з відкритих джерел)

Російські загарбники нарощують корабельний склад флоту в акваторії Азовського моря.

 

Українською військовою розвідкою зафіксовано прохід Керченською протокою у північному напрямку малого тральщика “Валентин Пикуль”, ракетного катера “Набережные Челны” і двох десантних катерів.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Генштаб ЗСУ в п’ятницю.

 

Зауважимо, що керівництво зс рф нав’язує своєму особовому складу пропагандистську думку, що війну проти України необхідно завершити до 9 травня 2022 року.

 

Щодо оперативної обстановки: на Таврійському напрямку, на тимчасово захоплених територіях продовжуються заходи з підготовки до встановлення окупаційної влади, зокрема силами підрозділів росгвардії. Проведено заходи з ізоляції залізничної станції Херсон.

 

Ворогу не вдалося досягти основних цілей широкомасштабної війни – блокади Києва і виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Частково війська рф досягли успіху зі створення сухопутного коридору між тимчасово окупованими АР Крим та частиною Донецької області.

 

Просування у напрямку Броварів успіху не дало, агресор одразу був зупинений, перейшов до оборони та намагається закріпитися на зайнятих позиціях.

 

Тривають заходи з поповнення втрат російських військ шляхом формування та відправлення до білорусі зведених підрозділів зі складу 37-ї омсбр (Кяхта), 5-ї отбр (Улан-Уде) 36-ї армії, 38-ї омсбр (Єкатеринославка) 35-ї армії, 40-ї окремої бригади морської піхоти (Петропавловськ-Камчатський) тихоокеанського флоту збройних сил російської федерації.

 

На Сіверському напрямку ворожі війська продовжують утримувати раніше захоплені рубежі, намагаються наростити угруповання та блокувати Чернігів. Не припиняють обстріли інфраструктури міста. Триває повітряна розвідка із застосуванням безпілотних літальних апаратів. З метою зниження спротиву з боку цивільного населення противник здійснив поширення листівок.

 

На Слобожанському напрямку ворог намагається утримати позиції на підступах до Сум та Харкова, відновлює втрати у техніці та живій силі. Не припиняє застосовувати авіацію та артилерію для знищення житлових кварталів міст.

 

В районі Ізюма війська рф здійснив спробу прориву оборони з півдня, в районі Кам’янки, зупинений в районі Тихоцького. Триває знищення ворога, що вклинився.

 

На Донецькому напрямку противник продовжує відновлення втрат, перегрупування підрозділів з одночасним застосуванням вогню артилерії та авіації по інфраструктурі мирних міст. Не відмовляється від задуму виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

 

Угруповання Сил оборони продовжує оборонну операцію, зосереджуючи основні зусилля на недопущенні прориву противника, боронить державний кордон України, знищує ворога на землі, у повітрі та у морі, наголошують у Генштабі ЗСУ.

 

Як повідомляла «УМ», в районі порту Бердянськ було знищено великий десантний корабель «Саратов» (спочатку повідомлялося, що йдеться про вдк «Орськ», згодом у Генштабі уточнили інформацію).

 

Ще два великі десантні кораблі “Цезарь Куников” та “Новочеркаськ” отримали пошкодження.