На Харківщині російський гелікоптер влучно розстріляв позиції власної армії

11:22, 25.03.2022
На Харківщині російський гелікоптер влучно розстріляв позиції власної армії

Окупанти якісно самознищуються, відпрацьовуючи власні ж позиції "дружнім вогнем". (facebook.com/GeneralStaff.ua)

Рашисти зазнали чергового фіаско на харківському напрямку, «якісно відпрацювавши свої ж позиції».

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив у Telegram-каналі голова ХОДА Олег Синєгубов.

 

«Зранку російський гелікоптер знищив велику кількість особового складу та військової техніки у Малій Рогані, - сказав він. – Саме ці окупанти постійно обстрілювали місто Харків з артилерійського озброєння та РСЗВ».

 

Пан Синєгубов також висловив сподівання, що фатальні помилки у роботі вояків ворога траплятимуться і надалі.

 

Загалом на східному напрямку російське військо останнім часом несе чималі втрати. Лише за минулу добу українські захисники ліквідували 130 окупантів, 9 танків, 6 бойових машин піхоти, 5 самохідних артилерійських установок та гармат, бронетранспортер і самохідну реактивну установку розмінування "УР-77".  

 

За даними Оперативного тактичного групування «Схід», росіяни учора на Слобожанщині п’ять разів атакували українські позиції, але усі спроби зазнали поразки. Нашим військовим у бою вдалося навіть захопити три БМП-3, що після ремонту будуть використані для звільнення окупованих міст та сіл регіону.

 

Цими днями ворог блокує Суми та Харків і намагається відновити наступ у районі Ізюму. Втім, ці спроби здебільшого безуспішні.

 

Як повідомила у Фейсбук пресслужба Генерального штабу України, противник почав виводити окремі підрозділи своїх військ до РФ, оскільки ті вже втратили  понад 50 відсотків особового складу.

 

Той факт, що у ворога бракує ресурсів для наступу, підтвердив і радник голови Офісу президента Олексій Арестович.

 

«Наразі фронт практично завмер, - сказав він. - Противник має проблеми з матеріальним постачанням – паливом, боєприпасами, іншими видами матеріального забезпечення. Голі, босі окупанти».

 

Втім, не маючи особливих успіхів у наземних операціях, рашисти продовжують нищити Харків «з повітря». Учора вони цинічно розстріляли ракетою чергу за гуманітарною допомогою у районі багатостраждальної Салтівки. У результаті 6 чоловік загинули на місці і 15 потрапили до лікарні з травмами різного ступеня тяжкості.

 

Під прицілом опинився і приватний сектор, що розташований поблизу знищеного ворожою артилерією ринку «Барабашово». У місті після обстрілів горіли також багатоповерхівки і склади, тому рятувальникам учора вдень і сьогодні вночі довелося виїжджати на місця НП 63 рази.

 

Загалом, протягом минулої доби внаслідок обстрілів загинуло 12 мирних жителів Харкова.

 

Як повідомляла «УМ», на Миколаївщині російські строковики скиглять після розгрому від ЗСУ.