Кулеба закликав ЄС не платити за газ у рублях

11:49, 24.03.2022
Кулеба закликав ЄС не платити за газ у рублях

Держсекретар США Блінкен і міністр Кулеба на українському кордоні 5 березня говорили і про енергетичні санкції. (Фото МЗС України)

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав країни ЄС не вестися на провокації росії та не купувати її нафту та газ у рублях, як вона того почала вимагати.


Як інформує Україна молода, про це міністр написав у Twitter.


Кулеба закликав країни зробити виважений та відповідальний вибір, адже якщо держави ЄС погодяться на вимогу РФ платити за поставлений російський газ у рублях, то таким чином вони допоможуть агресору вбивати українців. 


«Якщо будь-яка країна ЄС схилиться перед принизливими вимогами Путіна платити за нафту та газ у рублях, це буде все одно, що допомагати Україні однією рукою та допомагати російським вбивати українців іншою. Я закликаю відповідні країни виважений та відповідальний вибір», – заявив Кулеба. 


Нагадаємо, у світі злетіли ціни на газ після заяв Росії про оплату в рублях.

 

Як повідомлялося, Путін вирішив перевести оплати за постачання російського газу на експорт у «недружні країни» на російські рублі. 


Як повідомляла УМ, Москва вперше відкрито погрожує припинити постачання природного газу по газопроводу «Північний потік-1» через Балтійське море, який є важливим для газопостачання Німеччини.