У Херсоні викрали директора театру і депутата Олександра Книгу

21:24, 23.03.2022
У Херсоні викрали директора театру і депутата Олександра Книгу

Олександра Книгу знає вся Україна як організатора театрального фестивалю «Мельпомена Таврії».

Російські окупанти у Херсоні  у першій половині дня 23 березня  арештували  Олександра  Книгу -  генерального директора-художнього керівника Театру імені Миколи Куліша, президента відомого в Україні і закордоном 23-літнього міжнародного театрального фестивалю «Мельпомена Таврії» , голову Євразійської театральної асоціації Eurasia theater association.

 

Харизматичний і дієвий  театральний менеджер одночасно другу каденцію є депутатом обласної ради.

 

За впливовим у Херсоні лідером проукраїнських думок, очільником театру приїхало аж 9 машин із  російськими військовими, повідомили свідки викрадення. Куди попрямували з Олександром Книгою -  невідомо.

 

Також є інформація про проведені рашистами  обшуки в головному театральному закладі південного міста, в якому російські загарбники у ході повномасштабної війни проти України безуспішно намагаються створити чергову терористичну псевдореспубліку  «ХНР».

 

Херсон активно протестує проти російських зайд, які намагаються настрахати містян воєнною технікою із рашистськими позначками Z. На сторінці Олександра Книги у соціальних мережах є перепости відео з останніх акцій, на яких херсонці  упевнено говорять: «Херсон – це Україна!» .

 

До речі,  під час акції протесту 22 березня був затриманий, а згодом звільнений керівник Херсонського академічного обласного театру ляльок Віктор Гаврилюк.

 

Національна спілка театральних діячів України закликає театри-члени Eurasia theater association - Євразійської театральної асоціації (ЕТА) звертатися до урядів своїх країн, повідомити про акт насильства та вимагати втрутитися у ситуацію. НСТДУ розпочала роботу з інформування та консолідації зусиль Євразійської театральної асоціації щодо звільнення Олександра Книги.

 

Українська театральна спільнота звертається до Міністерства культури та інформаційної політики України та безпосередньо до Олександра Ткаченко вжити всіх заходів задля звільнення Олександра Книги.

 

У свою чергу Мінкультури України закликало світову культурну спільноту докласти усіх можливих і неможливих зусиль для  якнайшвидшого звільнення відомого театрального діяча і надати масштабного розголосу інформації  про нелюдське  злочинне поводження в Україні російських військових.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олександр Книга: Ми довели, що для мистецтва немає меж

 

Мельпомена Книги: як театру балансувати між мистецтвом і законами ринку.