Через брак резервів Росія мобілізує злочинців, боржників та аліментників

15:48, 22.03.2022
Через брак резервів Росія мобілізує злочинців, боржників та аліментників

Росія уже починає мобілізовувати злочинців та аліментників

Для продовження війни в Україні Росія продовжує вести приховану мобілізацію і  пропонує  підписати контракти боржникам, що мають проблеми з виплатами кредитів та аліментів, а також злочинцям у обмін на повну амністію.


Як інформує Україна молода, про це повідомляє Головне управлення розвідки Міноборони.


Враховуючи тотальний брак поповнення бойового армійського резерву окупанти вдаються до нових форм прихованої «мобілізації».


«Через небажання резервістів повертатися до лав армії та масової відмови від підписання контрактів, прокуратура РФ цілеспрямовано шукає людей, які мають проблеми з виплатою кредитів, сплатою аліментів та інших заборгованостей. При цьому, кількість таких людей збільшується в прогресії, враховуючи наслідки для російської економіки від введених санкцій», – йдеться у повідомленні. 


Боржникам пропонують підписати контракт, замість списання боргів за кредитами. Подібні пропозиції почали поширюватися у Татарстані, П'ятигорську, Ростові-на-Дону та Північному Кавказі.


Нагадаємо, Генштаб Збройних сил України не виключає, що в Росії може бути оголошена відкрита мобілізація для продовження війни. 


Як повідомляла УМ, у окупантів закінчуються резерви «живої сили», тож вони здійснюють мобілізацію на тимчасово окупованих територіях, при цьому вік призовників збільшився до 65 років. 


Читайте також: через нестачу кадрів, керівництво Росії має намір відправити на війну в Україну неповнолітніх з військово-патріотичного  громадського руху «Юнармія».