Пекін назвав свої варіанти припинення кровопролиття в Україні

18:20, 20.03.2022
Пекін назвав свої варіанти припинення кровопролиття в Україні

Китай виступає за протистояння війні та захист миру— міністр закордонних справ КНР Ван I

Китай заявив про об’єктивну й справедливу позицію щодо війни на території України та запропонував два аспекти розв’язання конфлікту. В усіх варіантах лежить принцип миру і дипломатичного врегулювання конфлікту. 


Як інформує Україна молода, про це повідомляє  «Сіньхуа».


Член Держради та міністр закордонних справ КНР Ван І прокоментував переговори між президентами КНР та США щодо ситуації в Україні. За його словами Китай виступає за захист миру й протистояння війні. Країна продовжить виносити свої міркування й не сприйматиме примусу та тиску. 


Також Ван І зауважив, що Сі Цзіньпін представив два аспекти вирішення війни в Україні, а саме:


—сприяння діалогу між сторонами та якнайшвидше припинення бойових дій заради уникнення жертв серед цивільного населення й запобігання гуманітарній кризі;
—відмова від менталітету холодної війни та блокової конфронтації, а також створення ефективної й стало архітектури регіональної безпеки для досягнення миру у Європі.


Раніше Китай не засудив вторгнення Росії до України, відмовляючись використовувати цей термін, але висловив глибоку стурбованість війною, закликаючи до дипломатичного рішення. Водночас Пекін оголосив, що підтримує суверенітет та цілісність всіх держав, зокрема й України.


Однак заступник міністра закордонних справ Китаю Ле Юйчен вважає, що санкції Заходу проти Росії через вторгнення до України стають «усе більш обурливими». Окрім того, за його словами, розширення НАТО на схід заганяє цю ядерну державу «в глухий кут». 


За інформацією Генштабу ЗСУ загальні бойові втрати противника з 24.02 по 20.03 орієнтовно склали:

особовий склад – близько 14 700;
танки – 476 одиниць;
бойові броньовані машини – 1487;
артилерійські системи – 230;
РСЗВ – 74;
засоби ППО – 44;
літаки – 96;
гелікоптери – 118;
автомобільна техніка – 947;
кораблі і катери – 3;
цистерни з ПММ – 60;
БПЛА оперативно-тактичного рівня – 21;
спеціальна техніка – 12.Дані ще уточнюють, адже підрахунок ускладнений через інтенсивні бойові дії. Додамо, нині втрати ворога перевищують втрати росіян в обох чеченських війнах, у яких загалом загинуло 12 467 рашистів.


Дані ще уточнюють, адже підрахунок ускладнений через інтенсивні бойові дії. Додамо, нині втрати ворога перевищують втрати росіян в обох чеченських війнах, у яких загалом загинуло 12 467 рашистів.


Як повідомляла УМ, глава  КНР Сі Цзіньпін під час розмови з президентом США Джо Байденом по відеозв’язку заявив, що конфлікти та конфронтації, подібні до подій в Україні, не відповідають ні чиїм інтересам.