Війна в Україні не в інтересах Китаю – Сі Цзіньпін

17:32, 18.03.2022
Війна в Україні не в інтересах Китаю – Сі Цзіньпін

Глава КНР Сі Цзіньпін. (Фото з відкритих джерел)

Глава КНР Сі Цзіньпін під час розмови з президентом США Джо Байденом по відеозв’язку заявив, що конфлікти та конфронтації, подібні до подій в Україні, не відповідають ні чиїм інтересам.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили державні ЗМІ Китаю після розмови двох лідерів у п’ятницю, передає Reuters.

 

Зокрема, зазначається, що Сі Цзіньпін сказав Байдену, що міждержавні відносини не повинні перейти у стадію конфронтації, а конфлікти та конфронтації не відповідають жодним інтересам.

 

"Українська криза - це те, чого ми не хочемо бачити", - цитують державні ЗМІ китайського лідера.

 

Також Сі сказав, що Китай і Сполучені Штати повинні спрямовувати двосторонні відносини в правильному напрямку, і обидві сторони також повинні брати на себе належну міжнародну відповідальність і докладати зусиль для миру в усьому світі.

 

Як повідомляла «УМ», адміністрація Байдена раніше публічно і приватно попереджала, що Пекін зіткнеться з жахливими наслідками, якщо надаватиме матеріальну підтримку війні президента рф путіна в Україні.

 

Москва заперечувала звернення до Китаю за військовою допомогу, а міністерство закордонних справ Китаю назвало це повідомлення "дезінформацією".

 

Напередодні президент США Джо Байден презирливо назвав путіна кривавим диктатором і головорізом, який веде аморальну війну проти народу України.