Крах «побєдобєсія»: ЗСУ ліквідували шість російських генералів

08:06, 20.03.2022
Крах «побєдобєсія»: ЗСУ ліквідували шість російських генералів

Українські воїни знищили більше десятка вищих командирів армії агресора, у тому числі не менше шести генералів. (facebook.com/AFUStratCom)

Збройні сили України знищили на рідній землі вже шістьох російських окупантів з генеральськими лампасами протягом 24 діб повномасштабної війни з рф.

 

Як повідомляє Україна молода, список ліквідованих генералів-загарбників офіційно оприлюднило Управління стратегічних комунікацій Апарату Головнокомандувача ЗСУ.

 

«Однією з потужних “скрєп” путінської росії був міф про “велику вітчизняну” та унікальний “російський народ-побєдітель”. Кульмінацією “побєдобесных” конвульсій в останні роки були військові паради в москві, під час яких елітні підрозділи армії рф браво марширували Красною площею, демонструючи “доблесть” та “вірність” традиціям “дєдов”», - іронічно зазначають військові експерти.

 

За їхніми словами, три тижні, які минули від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну довели всьому світу, що вміти добре марширувати у парадній формі аж ніяк не означає вміти воювати.

 

«Елітні» російські дивізії стають “елітними” добривами для українського чорнозему. Гинуть і високопоставлені російські генерали, які, не маючи змоги продемонструвати хоч якусь перемогу, особисто беруться керувати бойовими діями безпосередньо на передку. Для того, щоб хоча б доповісти бункерному “фюреру”, що, принаймні, зробили все що могли», - наголошують в Управлінні стратегічних комунікацій.

 

Зазначається, що за три тижні широкомасштабної російської агресії українські воїни знищили більше десятка вищих командирів армії агресора, у тому числі не менше шести генералів (якщо рахувати з росгвардією):

 

1. генерал-майор Магомед Тушаєв – командир 141 моторизованого полку національної гвардії рф;

 

2. генерал-майор Віталій Герасимов – перший заступник командувача 41-ї армії Центрального військового округу росії;

 

3. генерал-майор Андрій Колесніков командувач 29-ю армією Східного військового округу;

 

4. генерал-майор Андрій Суховецький - заступник командуючого 41-ї армії Центрального військового округу.

 

5. П’ятим генералом, який також поїхав на “концерт Кобзона”, став Олег Мітяєв, командир 150-ї мотострілецької дивізії.

 

6. Шостим рашистським генералом, якого ліквідували 18 березня, став генерал-лейтенант Андрій Мордвічев - командувач 8-ї гвардійської загальновійськової армії Південного військового округу рф. Далі буде…..

 

Варто зазначити, що 150-та мотострілецька Ідрицько-Берлінська ордену Кутузова дивізія презентується в рф як спадкоємиця 150-ї стрілецької дивізії, яка була сформована у 1943 році і брала участь у штурмі Рейхстагу. Це її штурмовий прапор відкривав московські паради на 9 травня, як “головний символ перемоги у Великій Вітчизняній війні”. Проте, вже в перші десять днів вторгнення в Україну дивізія зазнала розгромної поразки під Маріуполем.

 

«Що тепер понесуть попереду парадних колон у москві на 9 травня? Прапор перемоги на нацизмом, який став прапором ганебної поразки?

 

І чи буде той парад взагалі? Після того як “внучки” влаштували масові руйнування цілих міст та винищення цивільного населення в Україні, стало остаточно зрозуміло, що їхні справжні “дєди” - нацисти. І так само як нацисти, вони зазнають ганебних поразок в Україні.

Тому паради 9 травня в москві тепер, мабуть, вже не актуальні….», - констатують в Апараті Головнокомандувача ЗСУ.