Ворога в небі поменшало: українська ППО збила лише три вертольоти рф

00:41, 20.03.2022
Ворога в небі поменшало: українська ППО збила лише три вертольоти рф

Протиповітряна оборона збила три вертольоти російських фашистів. (facebook.com/kpszsu)

Командування Повітряних сил ЗСУ жартує, що не виконали «план утилізації рашистів» протягом попередньої доби, 19 березня.

 

Мовляв, збили лише три російських бойових вертольоти, бо ворога поменшало в українському небі.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Командування Повітряних сил ЗСУ в соцмережах у ніч на неділю.

 

"У суботу, 19 березня, противник суттєво зменшив свою присутність в українському небі. Тому, на жаль, протиповітряна оборона сьогодні збила всього три вертольоти російських фашистів.

 

Тож денний план утилізації повітряних рашистів не виконано!", - йдеться у повідомленні.

 

За даними Генштабу ЗСУ, зокрема, українські військові знищили два вертольоти-супералігатори КА-52 - один на Запорізькому напрямку, другий - на Київщині.

 

У Повітряних силах зазначили, що, аби цей план було перевиконано, очікують від союзників «не лише заяв та оплесків на адресу українських Героїв», а дієвої допомоги – сучасні системи ППО та винищувачі.

 

"Нині Повітряні Сили успішно б’ють окупантів зброєю 80-х років випуску, а рашисти застосовують проти нас новітню зброю – гіперзвукові ракети та літаки, що суттєво переважають наші, як у кількості, так і у бойових характеристиках.

 

Ситуація може докорінно змінитись, коли на озброєння надійде сучасна техніка від партнерів, і ми закриємо небо від тероризму рашистів", - пояснюють у Повітряних силах.

 

У Командуванні також наголошують: «Щодня гинуть сотні українців, маленькі діти, руйнуються цілі квартали мирних міст! Не зволікайте, ви знаєте, яка зброя потрібна Україні, щоб врятувати світ від глобальної катастрофи!».

 

Зауважимо, що позавчора, 18 березня, Повітряні Сили ЗСУ уразили 10 повітряних цілей, ще дві цілі – на рахунку протиповітряної оборони Сухопутних військ: 2 літака; 3 вертольоти; 3 БпЛА; 4 крилаті ракети.

 

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що найближчими днями до України надійдуть системи протиповітряної оборони та інше озброєння від США.

 

Як повідомляла «УМ», США виділяють Україні у пакеті допомоги 800 одиниць ППО різної дальності.

 

Водночас Словаччина передає Україні свою систему ППО С-300, тоді як Нідерланди  та Німеччина навзаєм поставлять Словаччині американські зенітні ракетні комплекси Patriot.